Dolar

32,8406

Euro

35,2094

Altın

2.452,36

Bist

10.471,32

'Türkiye'yi tarihin öznesi yapacağız'

Başbakan Davutoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuştu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-10 12:51:04

'Türkiye'yi tarihin öznesi yapacağız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından ATO Kongre Merkezi'nde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı dolayısıyla düzenlenen törende konuştu..

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

"1 Kasım'da milletimizin duyduğu güvene mazhar olarak huzurunuzdayım. Ait olduğumuz millete güveniyoruz. Buradan bize güven duyan millete teşekkür ediyorum. Milletimizin bağrından çıkan liderler olarak adımızı tarihe yazdırabiliriz.

Tarihin akışını doğru okuyamazsanız doğru adımlar atamazsınız. Atatürk, tarihin akışını doğru okumuştur. Tarihin doğru okunması demek etrafımızdaki ateş çemberi içinde olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ve milletimizi tarihin öznesi haline getirmeliyiz.

"TÜRKİYE'Yİ TARİHİN ÖZNESİ YAPACAĞIZ"

Tarihin akışını doğru okuyacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni bu tarih içinde nesne değil özne kılacağız. Bizim için mesele sadece var oluş meselesi değil izzetle yükselme meselesidir."

Türkiye'yi bir daha IMF kapılarına muhtaç etmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni değil merte namerte el açtırmayacak bir kudrete ulaştırmak bizim en büyük görevimiz.

"VAZİFEMİZ TÜRKİYE'Yİ KUDRETLİ KILMAK"

Bizim vazifemiz hem Türkiye'yi kudretli kılmak hem de dünyanın her yerine adaleti yaymak. 100 yıl önce bitti denilen bir ülkenin 100 yıl sonra dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olması ve bu toplantıyı düzenlemesi muasır medeniyetler seviyesini gösteriyor.

Haber Ara