Dolar

32,5255

Euro

34,8647

Altın

2.441,35

Bist

9.915,62

Tanal'dan 'Kuzu'nun vekilliği düşürülsün' dilekçesi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi için dilekçe verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 13:15:41

Tanal'dan 'Kuzu'nun vekilliği düşürülsün' dilekçesi

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, Mahmut Tanal, basında Burhan Kuzu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'başdanışmanı' olduğu yönünde haberler çıktığını ve Kuzu'nun da Twitter hesabında, 'Cumhurbaşkanı Başdanışmanı' ibaresine yer verdiğini vurguladı.

Tanal, Anayasa'nın 82.maddesini işaret ederek, “Milletvekiliseçilen kişi Cumhurbaşkanı'na danışmanlık görevi yapamaz. TBMM üyeleri, yürütme organının teklif, inha, atama veya onamasına bağlı resmî veya özel herhangi bir işle görevlendirilemezler. Bir üyenin belli konuda ve altı ayı aşmamak üzere Bakanlar Kurulunca verilecek geçici bir görevi kabul etmesi, Meclisin kararına bağlıdır. Bunlar kanunlarla düzenlenmiş ifadelerdir" dedi.

DİLEKÇEYE TWITTER'I EKLEDİ

Tanal, TBMM Başkanlığı'na verdiği dilekçede, Kuzu'nun Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevini devam ettirmesi halinde, Anayasa'nın 82. Maddesi ve 31.10.1984 tarih ve 3069 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyeliği ile Bağdaşmayan İşler Hakkında Kanun ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü'nün 137. Maddesi gereğince milletvekilliğinin düşürülmesine karar verilmesi için gereğinin yapılmasını talep etti. Tanal dilekçe ekine Kuzu'nun Twitter hesabında yer alan ve Cumhurbaşkanlığı forsu ile 'Cumhurbaşkanı Başdanışmanı' yazısının yer aldığı görseli de ekledi.

Haber Ara