Dolar

32,3796

Euro

34,7183

Altın

2.399,74

Bist

10.101,44

Saadet'ten İslam ülkelerine çağrı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, İslam ülkelerinin artık bir araya gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-28 18:33:18

Saadet'ten İslam ülkelerine çağrı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İslam ülkeleri yöneticilerinin bütün ihtilafları bir kenara bırakarak bir araya gelmesi artık kaçınılmaz bir zorunluluktur. Kurban kanından çok insan kanının aktığı bir coğrafyada hiç kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Bu noktada Türkiye'ye büyük görev düşmektedir." ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Müslümanların hac ve kurban ibadetine hazırlanırken İslam dünyasında tarihin en acı katliamlarının yaşanmaya devam ettiğini belirtti.

İslam coğrafyasının Arakan ve Filistin'de olduğu gibi ya zulme ve katliamlara seyirci kaldığını ya da Suriye'de, Yemen'de, Libya'da olduğu gibi birbirini bombalamayı görev saydığını ifade eden Karamollaoğlu, esas sorumluluğun bu kararları veren yöneticilerde olduğunu kaydetti.

Başta İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanı Türkiye olmak üzere bütün İslam alemini duyarlı olmaya davet eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"İslam ülkelerini içine gömüldükleri gaflet ve ihtiraslardan kurtulmaya davet ediyorum. Artık yeter demenin zamanı geldi geçiyor. Son dört yılda Suriye'de 500 bin insan hayatını kaybetti. Yedi milyon insan göçe mecbur kaldı. Şimdi de sadece Yemen'de çatışmalar yüzünden 3 milyon insan mülteci durumuna düştü. Arakan, Yemen, Libya. Başımızı nereye çevirsek kesif bir duman görüyor, kulağımızı nereye kabartsak acı bir feryat duyuyoruz ama bundan daha acı olanı bu feryatlara karşı gözlerin kör, kulakların sağır kesilmesidir."

"İSLAM DÜNYASI KÜRESEL BİR SALDIRI ALTINDA"

Karamollaoğlu, İslam dünyasının küresel bir saldırı altında olduğunu ve bu saldırılara ancak küresel bir direnişle karşı konulabileceğini belirtti.

İslam ülkelerinin yöneticilerine çağrıda bulunan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"İslam ülkeleri yöneticilerinin bütün ihtilafları bir kenara bırakarak bir araya gelmesi artık kaçınılmaz bir zorunluluktur. Kurban kanından çok insan kanının aktığı bir coğrafyada, hiç kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Bu noktada Türkiye'ye büyük görev düşmektedir. İİT dönem başkanı olarak Türkiye bu çağrıya öncülük etmelidir. Atılacak somut bir adım, söylenecek bin nutuktan daha etkili olacak, en azından Müslümanlar için bir umut ışığı oluşturacaktır."

Haber Ara