Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Lavrov'dan Türkiye'ye 'Kürtler' suçlaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'ye 'Türkiye Kürtleri sindiriyor' suçlamasında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-24 05:09:24

Lavrov'dan Türkiye'ye 'Kürtler' suçlaması

Rus uçağının Türkiye tarafından Suriye sınırında düşürülmesinin ardından, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler gerginliğini koruyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'ye suçlamalarda bulunarak, Suriye ve Türkiye'deki Kürtleri sindirdiği yönünde yorumda bulundu. 

BBC Türkçe'nin Reuters'a dayandırdığı habere göre; Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türkiye'nin "teröre karşı savaş sloganı altında Suriye ve Türkiye'deki Kürtleri sindirdiğini" söyledi.

Lavrov, Moskova'da Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile düzenlediği basın toplantısında Ankara'nın Kürt güçlerinin IŞİD karşı mücadelesine de köstek olduğunu söyledi.

Lavrov ayrıca Türkiye ile Suriye sınırında yasadışı petrol trafiğinin Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarının başlamasından bu yana önemli ölçüde azaldığını belirtti.

Rus Bakan, Türkiye'nin Suriye ile sınırı konusunda BM Güvenlik Konseyi'nin IŞİD'le petrol ticaretinin durdurulması yönündeki kararların bütünüyle uygulanması ve "Suriye'ye giriş yapan teröristlerin" durdurulması gerektiğini söyledi.

AVRUPA'YA 'JEOPOLİTİK OYUNLARI BIRAKIN' ÇAĞRISI

Lavrov öte yandan Belçika'daki saldırılarla ilgili Avrupa'nın "jeopolitik oyunları bırakarak terörle mücadele çabalarında birleşmeleri" çağrısı yaptı.

Moskova'da Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmesi sonunda basın toplantısında konuşan Lavrov, "Avrupalıların dün Brüksel'de gerçekleşen berbat terör tehdidi karşısında, jeopolitik oyunları bir tarafa bırakarak kıtamızda faaliyet gösteren teröristleri engellemek için birleşmelerini ümit ediyorum" dedi.

Lavrov ayrıca Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin Kürtlerin de dahil olduğu kapsayıcı bir süreç olması konusunda görüş birliği içinde olduklarını da ekledi.

Haber Ara