Dolar

32,2343

Euro

35,0776

Altın

2.518,89

Bist

10.643,58

Kurtulmuş'tan 'baskın seçim' iddiasına yanıt

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kulislerde konuşulan baskın seçim iddialarını reddetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-18 18:15:36

Kurtulmuş'tan 'baskın seçim' iddiasına yanıt

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kızılcahamam'daki medya çalıştayında gazetecilerle buluştu. Çalıştaya katılan Serpil Çevikcan'ın Milliyet'teki yazısında Kurtulmuş'un açıklamalarını irdeledi...

Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olan 'terörle mücadele' konusunda açıklamalar yapan  Kurtulmuş, yeni anayasa ve baskın seçim tartışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Kurtulmuş'un değerlendirmeleri özetle şöyle:

"BASKIN, SEÇİM PLANIMIZ YOK"

(Muhalefetin başkanlık konusundaki olumsuz tavrı nedeniyle “Yeni anayasa çıkmazsa Ak Parti bir baskın ya da erken seçime gidip, eksik olan milletvekili sayısını tamamlayıp kendisi bir anayasa yapacak” tartışması başladı. Böyle bir planınız var mı?) Hayır. Biz, 2 kasım sabahından itibaren bunu söylüyoruz: Türkiye geçtiğimiz yıl 4 seçim yaptı, şimdi önümüzdeki 4 yılda bir daha seçim yok. Bu Türkiye için büyük bir imkan. 2019'da kadar seçim yok ve bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Yüzde 49.5 çok büyük bir halk desteğidir ve tazelenmiş irade beyanıdır. Buna karşılık AK Parti hem 7 Haziran'ın verdiği mesajı, hem de 1 Kasım'da verilen desteğin nedenlerini anladı, ortaya bir hükümet programı koydu ve icraatlarına çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu hükümetin temel omurgası reform idaresine, siyasi ve iktisadi reformları tamamlama hedefine oturmuştur. Bir anayasal reform sürecinin başlatılması bunlardan bir tanesidir. Başkanlık sisteminin etkin bir adım olduğunu düşünüyoruz. Ama diyoruz ki herkes gelsin eteğindeki taşları döksün. Türkiye'de hangi konuları konuşursanız konuşun iş geliyor anayasa değişikliği, başkanlık sistemine dayanıyor. Ruhu ve felsefesi çarpık olan bu anayasa devam ettiği sürece bürokratik oligarşi hortlağının her zaman hortlaması tehlikesi kaçınılmaz. Bir anayasa yapamazsak hiçbir şey yapmamış olacağız.

Haber Ara