Dolar

32,3580

Euro

34,7725

Altın

2.394,70

Bist

10.208,65

Külünk: Başkanlık sistemi çabukluktur

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Külünk, 'Başkanlık sistemi çabukluktur, başkanlık sistemi dinamizmdir' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-09 20:56:53

Külünk: Başkanlık sistemi çabukluktur

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk,  Osmancık Belediyesi tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konulu konferansa katıldı. Konuşmasında başkanlık sistemiyle ilgili bilgi veren Külünk, başkanlık sisteminin parlamenter sistemden daha demokratik bir yönetim biçimi olduğunu savundu.

"Başkanlık sistemi istikrarsızlığı ortadan kaldırıyor"

Başkanlık sisteminin koalisyonlar mantığını ortadan kaldıracağını ifade eden Külünk, şunları söyledi:

Başkanlık sistemi istikrarsızlığı ortadan kaldırıyor, koalisyonlar mantığını ortadan kaldırıyor. Demokrasi başkanlık sisteminde kemale eriyor. Çünkü başkanlık sisteminde yürütme, meşruiyetini doğrudan halktan alıyor."

"Başkanlık sistemi çabukluktur, başkanlık sistemi dinamizmdir"

Toplumda başkanlık sistemiyle ilgili olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını aktaran Külünk, "Toplumda öyle bir algı inşa etmek istiyorlar ki başkanlık sistemi geldiğinde tek kişilik bir yönetim biçiminden bahsediyorlar. Oysa başkanlık sistemi çabukluktur, başkanlık sistemi dinamizmdir, yasamanın denetimine açık olan yürütmenin pratikliğidir, başkanlık sistemi halka doğrudan hesap vermedir, Türkiye'nin daha iyi yönetilebilir hale getirilmesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara