Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'Kudüs'ün statüsüyle oynamak pimi çekilmiş bir bomba'

Başbakan Binali Yıldırım, Kudüs'ün kutsal bir mekan olduğunu vurgulayarak, 'Dolayısıyla buranın konumuyla, statüsüyle oynamak adeta pimi çekilmiş bir bomba şeklinde bir sonuç doğurur' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-08 07:21:32

'Kudüs'ün statüsüyle oynamak pimi çekilmiş bir bomba'

Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD'nin Kudüs kararına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Yıldırım, şöyle konuştu:

IKBY REFERANDUMUNA BENZİYOR

"Bu şimdiye kadar İsrail-Filistin arasında yıllardan beri devam eden anlaşmazlığın, sorunun çözümünü tamamen sona erdirir. Bu biraz Kuzey Irak yönetiminin referandum ilan etme kararına benziyor. Bütün dünya karşısında, ona rağmen bu referandumu, bu gayrimeşru referandumu ilan ettiler ve sonunda da neler olduğunu hep beraber gördük. BM'nin defalarca alınan kararları var, Filistin için başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasına yönelik, bu kararlar ortadayken..."

PİMİ ÇEKİLMİŞ BİR BOMBA

"Burayla ilgili üç dinin de hassasiyeti var. İslamiyet, Hristiyanlık ve Musevilik. Her üç semavi din için burası kutsal bir mekan. Dolayısıyla buranın konumuyla, statüsüyle oynamak adeta pimi çekilmiş bir bomba şeklinde bir sonuç doğurur. Neresinden bakarsak bakalım, vahim düşüncedir. Düşüncesi bile vahimdir. Hayata geçirmek demek Ortadoğu'yu, bölgeyi büyük bir felakete sürüklemek demektir."

 

Haber Ara