Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

Sendika başkanının 'öğretmen ve öğrencilere baskı' iddiasına cevap

Hürriyetçi Eğitim-Sen Başkanı Levent Kuruoğlu'nun İstanbul Çekmeköy'de bulunan bir proje okulunda öğretmen ve öğrencilere okul idaresi tarafından baskı uygulandığı iddiasına karşılık okul aile birliğinden ve Eğitim Bir-Sen'den açıklama yapıldı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-05-17 23:00:58

Sendika başkanının 'öğretmen ve öğrencilere baskı' iddiasına cevap

Kuruoğlu'nun X'teki hesabından yaptığı paylaşımda, Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir proje okulu yönetiminin öğretmen ve öğrencilere baskı uygulandığı, "intiharı düşünen öğretmenler" olduğu iddiası yer aldı.

KURUOĞLU'NUN BASKI VE MOBBİNG İDDİASI

Kuruoğlu, X'teki bulunan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında okul yönetimi hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir proje okulu müdürü ve yardımcılarının öğretmen ve öğrencilere uyguladığı baskı ve mobbing kabul edilemez. Hakkında CİMER ve MEB'e onlarca şikayet giden, soruşturmaları devam eden okul müdürünü, yerine başka bir müdür atanmasına rağmen göreve devam ettirmeye çalışıyorsunuz. Psikolojik tedavi gören hatta "İNTİHAR"ı düşünen öğretmenler olduğu bilgisine sahibiz. Yaşanacak her türlü olumsuzluğun sorumlusu sizler olacaksınız. Mevcut soruşturmaların takipçisiyiz. Karartmayı ve kapatmayı aklınızdan dahi geçirmeyin."

OKULDAN BASIN AÇIKLAMASI

Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Aile Birliği, Kuruoğlu'nun iddialarına ilişkin yazılı açıklamada buludu.

OKULDAN AÇIKLAMA: "SOSYAL MEDYA KUMPASLARI"

Kuruoğlu'nun iddiasının ardından Çekmeköy şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Velileri adına yazılı açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Muhammed SARI, şu ifadeleri kullandı:

"Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Aile Birliği olarak okul yönetiminin özellikle okulumuzun akademik başarısının yukarıya ivme kazandığı zamanda Hürriyet Eğitim Sendikası tarafından sosyal medya üzerinden okulumuza yönelik başlatılan algı operasyonları ve linç girişimlerine karşı basın açıklamamızıdır.

Öncelikle şunun bilinmesini isteriz: Açıklama yapan kişinin bir sendika başkanı olması münasebetiyle her halinden sendika rekabetlerinden kaynaklanan nedenlerden dolayı okul idaresinin kurban edilmeye çalışıldığını düşünmekteyiz. Her geçen başarısı artan okulumuzu ve idarecilerimizi bu tarz sosyal medya kumpaslarına kurban edilmesine izin vermeyeceğiz.

Hürriyet Eğitim Sendikası başkanının kendi hesabından okulumuzla ilgili paylaştığı sosyal medya mesajı tamamen kurgu ve yalandan ibarettir.

Mesleki Sivil Toplum Kuruluşları kişi ve kurumları itibarsızlaştıracak açıklamalarda bulunmamalıdır.

Tüm velilerimizin ve okul aile birliğimizin okul idaremize güveni ve desteği tamdır.

Üç yıldan beri Okul Aile Birliği başkanı olarak hizmet vermeye çalıştığım Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu Imam-Hatip Lisesi Müdürü ve yönetiminin azmi ve heyecanına bütün veliler adına şahidiz. Bu şahitliğimiz eğitimimizin geleceği açısından umutlarımızı artırmıştır. Böyle bir ortamda bu saldırıların tesadüf olduğunu düşünmüyoruz.

İmam Hatip ruhuna uygun bir eğitim ve öğretim modelini önceleyen müdürümüzü ve ekibini bu çapulculara kurban edilmemesi gerektiğinin çağrısını yapıyoruz.

Okul yönetimimizle dayanışma içinde hukuki tüm süreçleri takip edeceğiz. Okulumuzun ve hocalarımızın yanındayız. Okul yönetiminin aynı aşk ve heyecanla görevlerine devam edeceklerine olan inancımız tamdır. İdari kadromuza yapılan bu haksız ithamları şiddetle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

EĞİTİM BİR-SEN'DEN KURUOĞLU'NUN İDDİALARINA CEVAP

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş ise, Kuruoğlu'nun iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından yazılı açıklamada bulundu.

Ermiş, Kuruoğlu'nun iddialarını yalanladığı açıklamasında şunları söyledi:

"SENDİKA BAŞKANINA CEVABEN:

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube başkanı olarak okullarda yaşanan olayları, meslektaşlarımızın aralarında yaşananlardan kaynaklı inceleme / soruşturmaları, çok zorunlu olmadıkça medya ortamına taşımamaya özen gösteriyorum. Kim olursa olsun herhangi bir meslektaşımızı afişe etmeyi, kamuoyunun önüne atmayı doğru bulmuyorum. Okullarımızın, meslektaşlarımızın itibarını zedelemekten özenle kaçırıyorum.

Bir sendikanın başkanı Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Lisesi'ndeki idarecileri mobinqg iddiasıyla hedef gösterince ben de açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Okulun hem idarecileri hem de öğretmenleri okulun daha başarılı olması için ter akıtıyorlar. Ancak bir grup öğretmenle, yine bir grup öğretmen ve idarecinin birbirinden şikayeti sözkonusu. Her iki tarafın şikayeti birleştirilerek soruşturma açılmış durumda. Müfettişler iddiaları araştırıyor, soruşturma dosyası tamamlanınca ilgili taraflara tebliğ edilecektir. Soruşturma sonuçlarını beğenmeyenler için itiraz ve yargı yolu açıktır.

Sendika başkanının yapmış olduğu açıklama okula da, meslektaşlarımıza da bir fayda sağlamamıştır. Aksine zarar vermiştir. Öğretmenler, veliler, öğrenciler, okullarının bu şekilde gündeme gelmesinden ciddî derecede rahatsız olmuşlardır."

Ekran Alıntısı_747

2_597

Haber Ara