Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları asılsız çıktı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, suç oranının en düşük olduğu belediyelerin CHP belediyeleri olduğu iddiası asılsız çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-25 20:42:47

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları asılsız çıktı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, suç oranının en düşük olduğu belediyelerin, CHP belediyeleri olduğunu iddia etti. Ancak Adalet Bakanlığı'nın verileri, Kılıçdaroğlu'nun bu iddialarını yalanladı.

ADALET BAKANLIĞI VERİLERİ KILIÇDAROĞLU'NU YALANLADI

Doğruluk Payı'nın yaptığı analizde, Adalet Bakanlığı verileri kullanılarak bir inceleme yapıldı. Ortaya çıkan sonuç ise, Kılıçdaroğlu'nun haksız olduğunu gösterdi. 

CHP'li belediyeler ile CHP'li olmayan belediyelerdeki suç oranlarının karşılaştırıldığı analizde, CHP yönetimindeki belediyelerde suç oranının 81 ile oranla çok daha yüksek olduğu görüldü.

Analiz, CHP'li belediyeleri benzer nüfuslu diğer illerle karşılaştırılarak yapıldı.

tablo

Ortaya çıkan tablo Kılıçdaroğlu'nu doğrulamaktan çok uzak görünüyor. Birçok CHP'li il belediyesindeki suç sayısı, benzer nüfuslu illerin üzerinde. Örneğin 1 milyon 100 bin civarında nüfusu olan iki ilden Aydın'da 2016'da açılan davalardaki suç sayısı 52.975'ken, Van'da bu sayı 18.746. Benzer ölçüde büyük farklılıklar Çanakkale-Şırnak, Muğla-Mardin, Burdur-Hakkâri ve Edirne-Muş örneklerinde de gözlemleniyor.

Haber Ara