Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kılıçdaroğlu'ndan 'yeni hareket' mesajı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Yeni bir hareket başlatmak zorundayız, ülkemizden yana, insanımızdan yana' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-02 23:19:56

Kılıçdaroğlu'ndan 'yeni hareket' mesajı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Büyük Buluşma Trakya" toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceğine yönelik bir strateji ortaya koymak istediklerini söyledi.

Güçlü bir demokrasi, tam demokrasi, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve medya özgürlüğü için sağcı veya solcu olmaya gerek bulunmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''İnsansanız, insanı savunuyorsanız ve insanın düşüncelerine saygı gösteriyorsanız önce Türkiye Cumhuriyeti'nde tam demokrasi olması lazım. Bu konuda hepimizin ortak uzlaşması gerek. Bu işin sağı solu yok, bu işin işçisi iş vereni yok, bu işin sosyalisti kapitalisti yok.'' dedi.

Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünler üreterek saygınlığının artacağını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Biz uygar dünyanın parçası olmak istiyoruz, Ortadoğu'nun değil, üçüncü dünya ülkesinin bir parçası olmak istemiyoruz. Uygar dünyanın, gelişmiş ülkelerin parçası olmak istiyoruz. Yani, çağdaş medeniyeti, çağdaş uygarlığı yakalamak istiyoruz. Yeni bir hareket başlatmak zorundayız, ülkemizden yana, insanımızdan yana. Ama bu hareket, içi bilgi dolu bir hareket olacaktır. Kaba bir hareket değil. Ne söyleyeceksek, bilgiye dayalı olacak, neyi yapacaksak, bilgiye dayalı olacak.''

''Adalet yoksa ortada hiçbir şey yoktur''

Kemal Kılıçdaroğlu, güçlü bir demokrasi için yargı bağımsızlığının önemine işaret ederek, ''Ne diyor bir bilge; 'Adalet kutup yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur, bütün kainat onun etrafında döner' adalet budur. Eğer bir insanda adalet duygusu zedelenirse, orada toplum yoktur ve devlet de yoktur. Çünkü adalet mülkün temelidir. Oradaki mülk kavramı devlet demektir. Adalet devletin temelidir." dedi.

Adalet olmadığı takdirde ortada hiçbir şeyin bulunmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yargının tarafsız ve bağımsız olması lazım. Ben rahatlıkla diyebileceğim. Evet Ankara'da hakimler var, Berlin'de hakimler var dendiği gibi. Adaletin olmadığı bir yerde, bunların hiçbirisi olmaz arkadaşlar." dedi.

Haber Ara