Dolar

32,2451

Euro

34,8033

Altın

2.419,20

Bist

10.268,58

Kılıçdaroğlu: FETÖ sızmadı, yerleştirildi

Kılıçdaroğlu 'FETÖ var ya, bunlar devlete sızmış deniyor. Hayır, devlete sızmadılar, adım adım planlı bir şekilde devlete yerleştirildi dedi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-04 20:31:32

Kılıçdaroğlu: FETÖ sızmadı, yerleştirildi

CHP tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İstanbul Taksim Meydanı'nda yapılan Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'nin ikincisi, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı.

FETÖ DEVLETE SIZMADI YERLEŞTİRİLDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mitingde darbe girişimi ile ilgili, "Deniyor ki, bu FETÖ var ya, bunlar devlete sızmış deniyor. Hayır, devlete sızmadılar, adım adım planlı bir şekilde devlete yerleştirildiler. Bu gerçeği bilmemiz lazım. O nedenle söylüyorum, siyaset kurumunun özeleştiriye ihtiyacı var. Şu sorunun cevabını aramak zorundayız: Nasıl oluyor da devletin üniversitesine, yargısına, danıştaya, polise, askere kim nasıl yerleştirdi? Hükümet edenlerin bu soruyu önce kendi vicdanlarına sormaları gerekir. Bu sorunun yanıtını bekliyoruz. TBMM'de kurulan araştırma komisyonunun adam gibi çalışmasını bekliyoruz. Sadece devlete yerleşmediler, devletin kurumlarını sindirmek için yargıyı sopa olarak kullandılar.

Sadece İzmir'den örnek vereceğim; Alaçatı, Güzelbahçe ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz... Makamlar basıldı, belgeler toplandı. O yargılama kararlarını verenler şimdi hapisteler. Belediye başkanımız 400 küsur yılla yargılanırken birileri alkış tutuyordu, bugün gerçekler ortaya çıkmış durumda. Soruyorlar, FETÖ bunu yaptı, neden olağanüstü tepki vermiyorsunuz? Belediye başkanlarımızın verdiği cevap var; devlet kin, öfke, intikam duygusu ile değil, hukukun üstünlüğü ilkesi içinde yönetilir. Darbeciler elbette yargılanmalı. Kim parlamenter demokratik sistemimize, TBMM'ye kast etmeye yelteniyorsa elbette yargılanmalıdır. Emir komuta zinciri içinde meydana çıkan erleri linç edenlerin de aynı anlayışla yargılanması gerekiyor.

Haber Ara