Dolar

32,4905

Euro

34,7322

Altın

2.409,34

Bist

10.045,74

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'refah' mesajı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-31 04:27:22

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'refah' mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunda yarınki seçim öncesi gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Bizim yapmamız gereken önce refah, refahı sağlamak. Herkesini karnını doyurabileceği bir Türkiye'yi sağlamak" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgiye göre; Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bombalı saldırı ihbarı üzerine gazetenin polis koruması altına alınmasıyla ilgili, özellikle son 2-3 yıldaki gelişmelere bakıldığında güvensizlik ortamının egemen olduğunu, kişilerin hayatlarından, sokakta gezerken her an bir olayla karşılaşacaklarından ciddi endişe duyduğunu savundu.

IŞİD'in Türkiye'de uyuyan hücrelerinin olduğunu, 70 ilden bu örgüte katılmak için Suriye'ye gidenler bulunduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, bu vahim tablonun düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

"İSTİHBARAT ZAİFİYETİ YOK"

Ankara'da bombalı saldırının olduğu gün emniyetin hangi yazılar yazdığını bildiğini, telefonların dinlendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de istihbarat zafiyeti yok aslında, eylem zafiyeti var. Gidip kişiyi bulup gözaltına alacaksınız, tutuklayacaksınız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek partiyle istikrar vurgusunu da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Eğer böyle bir şey olsaydı bugün Avrupanın tamamı neredeyse istikrarsız olurdu" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir kişi açsa onun birinci önceliği karnını doyurmaktır. Karnını doyurduysa yanındaki açın karnını doyurmasını ister. Bizim yapmamız gereken önce refah, refahı sağlamak. Herkesini karnını doyurabileceği bir Türkiye'yi sağlamak. Kuşkusuz bunların eş zamanlı olması lazım. Hepimizin karnı doysun. Hukuk bir tarafta kalsın değil ama. Hukukun üstünlüğü her halükarda olmak zorudadır."

Haber Ara