Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Juncker'den Erdoğan'a vize cevabı

AB Komisyonu Başkanı Juncker, 'Türkleri serbest seyahat hakkından mahrum etmek benim değil, onun sorunu' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 07:56:21

Juncker'den Erdoğan'a vize cevabı

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye ile AB arasındaki anlaşmazlıkla ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerine karşılık vererek, "Türkleri serbest seyahat hakkından mahrum etmek benim değil, onun sorunu" dedi.

Ajansların aktardığı bilgide, Almanya'nın başkenti Berlin'de katıldığı bir konferansta açıklama yapan Juncker, Türkiye'yi vize muafiyeti konusunda tüm şartları yerine getirmesi konusunda uyardı.

Deutschlandfunk'un haberine göre; “Biz vize muafiyeti konusunda şartlar ortaya koyduk. Bu şartların yerine getirilmesini önemsiyoruz” diyen Juncker, aksi durumda vize muafiyetinin gerçekleşmeyeceğini söyledi.

"ŞANTAJA İZİN VERMEYİZ"

Türkiye'yi verilen sözleri yerine getirmeye çağıran AB Komisyonu Başkanı, Türkiye tarafından dillendirilen sığınmacıların tekrar Avrupa'ya gönderileceği yönündeki ifadeler için ise şantaja izin vermeyeceklerini vurguladı.

"GERİ KABUL ANLAŞMASI ÇÖKEBİLİR"

Juncker, Türkiye'nin terörle mücadele yasalarının değiştirilmesi de dahil taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda, AB ile Türkiye arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması'nın çökebileceğine dikkat çekti.

"BENİM SORUNUM OLMAYACAK, BU ONUN SORUNU OLACAK"

“Türk hükümetiyle anlaşmaya vardık ve başbakanın görevden ayrılacak olması, Türkiye ile AB arasında varılan anlaşmaların gözardı edilmesine neden olamaz” diyen Juncker; “Şartların yerine getirilmesine büyük değer veriyoruz. Yoksa Türkiye ile AB'nin imzaladığı anlaşma gerçekleşmeyecek. Eğer Sayın Erdoğan, Türkleri Avrupa'ya serbest seyahat etme hakkından yoksun bırakmaya karar verirse; bunu Türk halkına açıklamak zorunda. Bu benim sorunum olmayacak, bu onun sorunu olacak” diye konuştu. 

Haber Ara