Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

HDP'li Buldan'ın oturumu yönetme yetkisi elinden alındı

TBMM'de 'cinsel istismar' oylaması öncesinde HDP'li Pervin Buldan'ın oturumu yönetme yetkisinin elinden alındığı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-22 01:20:01

HDP'li Buldan'ın oturumu yönetme yetkisi elinden alındı

T24'te yer alan haberde; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bugün TBMM gündemine gelecek olan ve cinsel istismar suçlarında, fail ile mağdurun evlenmesi halinde cezasızlık öngören kanun düzenlemesinin görüşmesi öncesinde, oturumu yönetecek olan TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın yerine AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ı atadı.

Değişikliği Twitter hesabından duyuran Buldan, "Yarın tecavüz yasasının oylaması yapılacağından genel kurulu yönetme hakkım Meclis Başkanı tarafından elimden alınarak Ahmet Aydın'a verilmiştir” ifadelerini kullandı. ​Konuya ilişkin olarak bilgi veren Buldan, "Bu gece yarısı yapılan ayrı bir darbedir. Meclis Başkanvekili'nin görevden alınması, görevinin hiçe sayılması ayrı bir darbedir. Meclis Başkanı beni kendisi aramadı. Genel Sekreterlik'ten bir memura arattı. Benim nöbet haftam olan 22-23-24 Kasım'ın Ahmet Aydın'a verildiğini söyledi. Ben, nöbet haftam olduğunu, nöbetimin devam ettiğini söyledim. Ama bir geri dönüş olmadı” ifadelerini kullandı.

'MECLİS ÇALIŞMALARINA KATLIP KATILINMAYACAĞI GRUP TOPLANTISINDA BELİRLENECEK'

Buldan, böyle bir görev değişikliğinin ilk kez yaşandığını ifade etti. Buldan, HDP'nin Meclis çalışmalarına katılıp katılmayacağının grup toplantısında belirleneceğini ve ‘hayır' çıkması halinde 5 dakika oturuma katılıp çıkmasının gündemde olduğunu ancak kadın kuruluşlarının ‘sizin de orada olmanızı istiyoruz' şeklindeki talepleri nedeniyle bu konuda kesin karar verilmediğini ifade etti.

Ahmet Aydın, çocuk istismarlarını araştırma önergesinin reddedildiği oturumdaki tavrı nedeniyle eleştirilmişti. Aydın, 24 Mart 2016'da MHP'nin, çocukların her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapılması konusundaki önergesinin gündeme alınması önerisinin tartışmalı bir oylamayla reddedildiği toplantıyı yönetmişti. Muhalefet milletvekillerinin çoğunlukta olduğu toplantıda Aydın'ın, oylama sonucunda önerinin kabul edilmediğini açıklaması üzerine muhalefet, "oylamada kendilerinin oyunun daha fazla olduğunu" iddia etmiş, milletvekilleri ile Aydın arasında tartışma yaşanmıştı.

Haber Ara