Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Ertuğrul Kürkçü'den 'dokunulmazlık'lara ilk yorum

HDP'li Ertuğrul Kürkçü, bugün Başbakanlığa gönderilen fezlekelere ilişkin 'Bu size herkesi dokundurtacağız demektir' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-04 16:47:20

Ertuğrul Kürkçü'den 'dokunulmazlık'lara ilk yorum

Fezlekelerin başbakanlığa gönderilmesiyle ilgili BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bu tür haberlerin özellikle büyütüldüğünü söyledi ve şöyle sürdürdü:

"BİZİM TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAMIZIN HAKİKATLE İLGİSİ VAR MI? TABİİ Kİ YOK"

"Fezleke dediğimiz şey bize yönelmiş bir suçlamanın, iddianın üzerinde yazılı olduğu kağıt. İddia, bizim terör örgütünün propagandasını yapmamız. Hakikat ile bunun ilgisi var mı? Tabii ki yok. Konuşma yapmak ile terör arasında herhangi bir bağlantı kurmadığım gibi kongrede tartışılan konu, Kürt halkının taleplerinin meşru ve siyasi bir yoldan toplumun önüne nasıl sunulacağı meselesiydi. Kürt halkının bugüne kadar ortaya koyduğu bütün taleplerin meşru olduğunu düşünüyoruz ve bunları ifade ettik. Bunun için bizi asacaksa, ben diyeyim, bu sadece adaletsizliklerine bir yenisini eklemek olur."

BU "SİZE HERKESİ DOKUNDURTACAĞIZ" DEMEK

Kürkçü, dokunulmazlığın tartışma konusu yapılmasının ise kendilerine yönelik her türlü saldırıyı kışkırtmak anlamına geldiğini düşünüyor:

"Dokunulmazlık, siyaset yapan insanların iktidar hesaplaşmalarını canlarıyla ve özgürlükleriyle ödememeleri için bulunmuş bir yoldu. Şimdi bize söylenilen şey, 'Hiçbiriniz hiçbir şekilde güvence altında değilsiniz. Herkesi size dokundurtacağız' demektir. Ben bunun açık manasının bu olduğunu düşünüyorum. O zaman siyaseti sürdürmek için ona göre de bir önlem almamız gerekir. Biz başından beri ifade ediyoruz, siyasi fikirler dışında hiçbir şey için dokunulmazlık sağlanmamalıydı. Ama belli ki hırsızlık serbest, siyaset yasak. Bunu anlıyoruz."

HDP fezlekeleri Başbakanlığa sunuldu

Haber Ara