Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Erdoğan ve Putin bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Soçi'de bir araya geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-13 17:23:23

Erdoğan ve Putin bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda saat 17.20'de görüşmeye başladı. Görüşmede, S-400, Suriye ve Irak'taki gelişmelerle birlikle terörle mücadele ele alındı.

Türk heyetinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın hazır bulunurken, Rus heyetinde de Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Kremlin Basın Sözcüsü Dimitry Peskov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov ile Rus Devlet Nükleer Enerji Kurumu (ROSATAM) Başkanı Aleksey Lihaçev yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile baş başa görüşmesinde, "Özellikle bu normalleşme süreci içerisinde gerçekten yoğun bir şekilde bir araya gelişimiz, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek." ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE VE RUSYA ARASINDAKİ İLİŞKİLER TÜMÜYLE ESKİ HALİNE DÖNDÜ'

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin artık tümüyle eski haline döndüğünü söyleyebiliriz. Ticaret hacmimiz, geçen yıl yaşanan düşüşten sonra bu yılın ilk 8 ayında yüzde 30'dan fazla arttı. Türkiye ve Rusya, Suriye krizi dahil olmak üzere tüm konular üzerinde birlikte çalışıyor" açıklamasını yaptı.

Haber Ara