Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye FETÖ yanıtı: Samimiysen MİT'e başvur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'nın 'Beni Amerikalılar aradı' diyerek ortaya attığı 'Fetullah Gülen ABD'den hakkıyla istenmedi' iddiasına cevap verdi. Erdoğan 'Sana bu bilgiyi aktaran kim? Amerika mı, Amerika'nın yetkilileri mi? Söylediği tüm bilgiler yanlış, dürüst ve samimiysen MİT'e başvur' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-28 07:54:29

Erdoğan'dan Muharrem İnce'ye FETÖ yanıtı: Samimiysen MİT'e başvur

Balıkesir'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada 'Beni Amerikalılar aradı' diyerek "Fetullah Gülen ABD'den hakkıyla istenmedi" iddiasını gündeme getiren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye tepki gösterdi.

"MİT'E BAŞVUR"

Erdoğan "Sana bu bilgiyi aktaran kim? Amerika mı, Amerika'nın yetkilileri mi? Söylediği tüm bilgiler yanlış, dürüst ve samimiysen MİT'e başvur" dedi.

İşte o ifadeleri:

Amerika'dan telefonla arayıp işletmişler, ondan da haberi yok. Yalan söylüyor, yok böyle bir şey. Sen kimsin ki? ABD'nin yetkili mercileri sana böyle bir bilgiyi verecek? Söylediği tüm bilgiler yanlış, dürüst ve samimiysen MİT'e başvur. Sana bu bilgiyi aktaran kim Amerika mı Amerika'nın yetkilileri mi? Hayatları böyle. İnternetten buldukları yalanlar ile seçim kampanyası yürütüyorlar. FETÖ ile ilgili Amerika'ya verdiğimiz 85 koli ile ilgili gazete küpürü diyor. Zavallı. Adalet Bakanlığımızın resmi tutanakları o kolilerin içerisinde, o resmi tutanakların yanında tabi ki gazete küpürü de var. Adamların hayatı yalan üzerine kurulu."

"MİT'E YA DA ADALET BAKANLIĞI'NA GİTSİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ekranlarında yayınlanan Cumhurbaşkanı Özel Yayını'nda 24 Haziran seçimlerini ve gündemi değerlendirdiği sırada da konuya ilişkin şunalrı söylemişti:

"MİT'e veya Adalet bakanlığı'na, hangi yetkili bunu aramışta bunlar gazete küpürüdür, böyle birşey yok demiş, açıklasın. Pek girmek istemiyortum ama bu konuda sayın Muharrem bey Adalet Baknalığı'na ve ya Milli İstihbarat'a bu işin ispatını yapması lazım. Ben onu davet ediyorum dürüst isen bunu Mili İstihbarat'a ya da Adalet Bakanlığı'na bunu belgesiyle vermesi lazım."

"AMERİKALILAR İNCE'Yİ NEDEN ARASIN?"

Bosna Hersek dönüşü uçaktaki gazetecilere yağtığı açıklama da da konuya ilişkin sorular sorulan Erdoğan şöyle söylemşti:

"Amerikalılar iadenin muhatabı olmayan sayın İnce'yi niye arasınlar? Söyledikleri doğru değil. Yalan bunların ruhuna işlemiş. Bu konuda dürüst isen, samimi isen yapacağın iş nedir? Adalet Bakanlığı'na müracaat edersin, 'Bakın siz böyle böyle diyorsunuz ama bize de böyle bir şey geldi.' dersin. Konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ çok sert bir basın açıklaması yaptı. Fakat bunların hiç umurlarında değil. Yaptıkları iş, ya tutarsa, ya vatandaş inanırsa mantığıyla, yalan söylemekten ibaret."

(Habere gitmek için fotoürafa tıklayınız)

900180_1_2

Haber Ara