Dolar

32,1903

Euro

35,0135

Altın

2.516,95

Bist

10.739,57

Erdoğan, Alman komedyenden şikayetçi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alman komedyen Böhmermann'a şikayet başvurusunda bulunduğu belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-12 03:45:47

Erdoğan, Alman komedyenden şikayetçi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yazdığı şiirde kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında suç duyurusunda bulundu. Mainz Savcılığı Erdoğan'ın başvurusunu doğruladı.

Ajanslarda yer alan bilgide; Mainz Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, çok sayıda basın mensubunun, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Jan Böhmermann hakkında şikayetçi olup olmadığına ilişkin savcılığa sorular yönelttiği ifade edilerek, bu doğrultuda Alman Ceza Kanunu'nun 185. maddesine göre, hakaretten dolayı ilgili şikayet dilekçesinin Mainz Savcılığı'na iletildiği kaydedildi.

Açıklamada, bir avukatlık bürosu tarafından verilen söz konusu dilekçenin konusunun 31 Mart'ta yayınlanan 'ZDF Neo Royal' programında aleni bir şekilde okunan tahkir şiirinin olduğu belirtildi. 

Daha önce de Türkiye'nin, Almanya Dışişleri Bakanlığı'na konuyla ilgili nota verdiği açıklanmış ve Jan Böhmermann hakkında Türkiye olarak Alman Ceza Kanunu'nun 103. ve 185. maddeleri uyarınca inceleme başlatılması talebinde bulunulduğu belirtilmişti.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, bu konuda birkaç gün içinde karar vereceklerini ifade etmiş ve Şansölye Merkel'in, program beğenilsin beğenilmesin bunun 'bilinçli bir tahkir' olduğunu ifade ettiğini bildirmişti.

Haber Ara