Dolar

32,2779

Euro

35,1022

Altın

2.472,45

Bist

10.319,96

Erdoğan 15 Temmuz sonrası ilk kez görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'de ABD Başkanı Obama ile son dönemlerin en kritik zirvesini yapacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-02 12:14:29

Erdoğan 15 Temmuz sonrası ilk kez görüşecek

Görevi bırakmasına birkaç ay kalan ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 zirvesi çerçevesinde Çin'in Hanco kentinde pazar günü bir araya gelecek. Görüşme iki ülke ilişkilerinin Fethullah Gülen'in iadesi sorunu nedeniyle iyice gerginleştiği bir dönemde gerçekleşiyor.

2009'da iktidara geldiğinde Türkiye ve ABD arasındaki ilişkileri ‘model ortaklık' olarak tanımlamış Obama, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilk kez Erdoğan'la yüzyüze gelecek.

Darbe girişimi sırasında ve sonrasında ABD'den aradığı desteği bulamadığını gizlemeyen Ankara, Washington'un darbe girişiminin arkasında olmadığı, Gülen Örgütü'nü desteklemediği yönündeki açıklamalarını da inandırıcı bulmuyor.

ABD Başkan Yardımıcı Joe Biden'ın darbe girişiminden 40 gün sonra Ankara'ya yaptığı ziyaret, Ankara'nın ABD'ye yönelik sert açıklamalarını azaltmış olsa da ilişkilerde gerçek bir yumuşamaya yol açmadı.

Yapılacak ikili görüşmede, Erdoğan'ın ciddi bir şekilde Obama'ya sitemini iletmesi, stratejik ortaklığın gereklerinin yerine getirilmesini, aksi halde iki ülke arasında onarılması güç bir güven kaybı olacağını söyleyeceği belirtiliyor.

Haber Ara