Dolar

32,2655

Euro

34,7105

Altın

2.395,91

Bist

10.243,17

Ensarioğlu: Kandil barışı kirli ittifaka sattı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, devam eden çatışmalar ve çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 05:16:08

Ensarioğlu: Kandil barışı kirli ittifaka sattı

Star'da yer alan habere göre; AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK'nın kanlı terör eylemlerini Suruç'taki saldırıyı bahane ederek artırdığının düşünüldüğünü, ancak daha öncesinde; ‘Ateşkesi bozduk' açıklaması yaptığının gözden kaçtığını söyledi. Galip Ensarioğlu, “PKK, Çözüm Süreci'nden rahatsızdı. Öcalan'ın çağrılarını yerine getirmemek için istedikleri bahane, Suriye'deki gelişmelerle önlerine altın tepsiyle sunulmuş oldu ifadesini kullandı.

ÇÖZÜM DEĞERSİZ KALDI

Galip ensarioğlu, “PKK'ya Suriye'de bir alan vaat edildi. Örgüt, Öcalan'ın barış çağrılarını yerine getirmek niyetinde değildi. Devreye Esad'ın El Muhaberat'ı girdi. Onlar, Öcalan döneminden beri PKK ile yakın ilişki içinde. Sonra, İran ve Rusya da dahil olunca, Çözüm Süreci, PKK açısından değersiz oldu. Kandil, Türkiye'nin barışını Suriye'de kendine vaat edilen toprak için Şam'a, Tahran'a ve Moskova'ya sattı. Biz orada neler konuşulduğunu, kimin gelip kimin pazarlık yaptığını iyi biliyoruz” dedi. Ensarioğlu, “Suriye'nin çıkarları için Türkiye'ye vurmaya başladılar. PKK, hendekleri gündeme getirdi. Kaldı ki sözde özyönetimi zaten uyguluyorlar. Eş başkanları var, halk meclisleri var. Zaten kendi seçtikleri belediye var, kendi kendilerini yönetiyorlar. Oradaki insanları hendeklerde ölüme götürenle bunu biliyorlar” diye konuştu.

ŞANSI KAYBETTİLER

Çözüm Süreci'nin PKK'nın Türkiye'de silahlarını bırakmasıyla mümkün olabileceğinin altını çizen Galip Ensarioğlu şunları söyledi: “Çözüm süreci tekrar gündeme gelecek ama kaldığı yerden devam etmeyecek. Tek muhatap PKK ve HDP olmayacak. Onlar bu şansı kaybetti. Farklı muhataplar da olacak. Halkın istediği barıştır. Yeni anayasa yapılacak. Herkesin görüşü ve fikri değer kazanacak” 

Haber Ara