Dolar

32,2180

Euro

35,1711

Altın

2.474,48

Bist

10.158,63

'Edebiyat değil, hizmet yapıyoruz'

Bingöl Gelişim Platformu (BİNGEP) tarafından düzenlenen ve Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı iftar programı İstanbul'daki Bingöllüleri buluşturdu. İftarın teması ise 'vahdet' olarak seçildi. Organizasyonun onur konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Geçmiş hükümetler, bölgede edebiyat yaptı biz hizmet yapıyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-20 18:48:25

'Edebiyat değil, hizmet yapıyoruz'

Beyoğlu Belediyesi, Bingöl Gelişim Platformu (BİNGEP) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programına ev sahipliği yaptı. İftar programına AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda Bingöllü katıldı. İftar programında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde geçmişte hizmet yapılmadığını her şeyin ‘tiyatro' ve ‘edebiyat' olarak kaldığını belirterek, “Geçmişte, Doğu ve Güneydoğu bölgemize hizmet yerine edebiyat yaptılar, hikâyeler yazdılar, romanlar yazdılar, tiyatro oynadılar” dedi. AK Parti hükümetleri döneminde bölgeye hizmet getirildiğini kaydeden Yılmaz, “Son 15 yıldır samimi olarak hizmet yapıyoruz. Yollar yaptık, okullar yaptık, üniversiteler yaptık, projeler yaptık, eğitim alt yapısını yaptık, sağlık altyapısını yaptık. Şimdi üretim kültürünü geliştirerek istihdam sorununu çözeceğiz” dedi.

BİR BİNGÖL DE İSTANBUL'DA YAŞIYOR

Cevdet Yılmaz, konuşmasında, İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin sayı olarak bir Bingöl kadar ettiğini, her fırsatta Bingöllü hemşehrileriyle hasbihal etmek için özel çaba sarf ettiğini de kaydederek, “Bingöllülerin İstanbul'da sosyal ve siyasal, kültürel etkinliklerin içinde olmaları bizi mutlu ediyor. Her ne kadar Bingöllü iseniz, o kadar da İstanbullu olmalısınız ama hiçbir zaman da memleketimizi unutmamalıyız. Her yaz ailece memleketimize gidip tatilimizi köyümüzde yapalım” şeklinde konuştu. Ulaşım açısından çok ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Yılmaz, “Bingöl üç beş sene içinde kendi kabuğundan çıkacaktır. Erzincan-Kiğı yolu tüm hızıyla devam ediyor, buradaki hemşerilerimizin çoğu Kiğılı'dır” dedi.

“KİĞI ÇIKMAZ SOKAKTAN ÇIKACAK”

Kiğı dendiğinde ‘Eski Kiğı'yı andığını kaydeden Cevdet Yılmaz, “Adaklı, Yayladere, Yedisu ve Sancak da dâhil olmak üzere bölge olarak İstanbul'a en fazla göç veren bölgemizdir. İstanbul'da çok başarılı alanlarda görmek bizleri memnun ediyor” dedi. Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlimizde çok ciddi hizmetler yapıyoruz. SÜTAŞ yatırımı doğrudan 10 bin aileye etki edecektir. Üniversitemiz her gün daha da büyüyor. Cazibe projesiyle, Tekstil Kent projesi, çağrı merkezleri ile işsizlik ortadan kalkacak. Tam istediğimiz noktada değiliz ama terör meselesi ortadan kalktığı zaman bölgemiz şaha kalkacaktır. Huzur ortamı artıkça, yatırımcılar çoğalacaktır. Kayak tesislerimizle yeni milli kayakçılar yetiştireceğiz.”

Haber Ara