Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Davutoğlu: Türkiye 3. seçimi kaldıramaz

Başbakan Davutoğlu, katıldığı canlı yayın programında seçimle ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-30 06:47:05

Davutoğlu: Türkiye 3. seçimi kaldıramaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV'de katıldığı canlı yayın programında 1 Kasım'dan sonra bir seçim daha olup olmayacağı yönündeki soruya, "Türkiye'nin üçüncü bir seçimi kaldırabileceğini düşünmüyorum" yanıtını verdi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayınında 1 Kasım seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Başbakan,  '1 Kasım'dan sonra bir seçim daha olur mu?' sorusuna "Yok, böyle bir gündemimiz yok. Sayın Şahin'le de açıklamasından sonra konuştum, böyle bir şey yok gündemimizde. Türkiye'nin de bunu kaldıracağını düşünmüyorum. Şu anda ben yönetiyorum bu ülkeyi neler çektiğimizi biz biliyoruz" yanıtını verdi.

KAYYUM ATANMASI

Davutoğlu, Koza-İpek Grubu'na kayyum atanmasına ilişkin, "Türkiye'de yargı kararlarıyla ilgili algı oluşumuna yol açtı yaşananlar. Bu bir hukuki süreç, yürütmeyi suçlamak doğru değil. Sanki yargıya müdahale ediliyormuş gibi bir algı oluşturulursa bu kararları sorgulatır. Bizim tarafımızdan herhangi bir müdahale olmamıştır. Bu hukuki bir süreçtir. Herkes saygı göstermek durumunda. Tartışma ortamından çıkmamız lazım. Ben de gazetede yazı yazıyordum ve o günlerde 28 Şubat içinde zorluklarla karşılaştım. Hepimiz hesap verebilir durumda davranmamız lazım. Meseleyi yargı içinde değerlendirmekte fayda var. Aksi sisteme zarar verir. Bunu provokasyona dönüştürmek doğru değil. Varsa itirazlar bu yapı içinde yapılır. Paralel yapı, yargıyı hoyratça kullandı. Bu yapı hesap vermeden, hükmetmeye kalkıştı" diye konuştu. 

'KILIÇDAROĞLU ŞÜPHE OLUŞTURDU'

7 Haziran sonrası koalisyon görüşmelerini değerlendiren Davutoğlu şöyle konuştu: 

"CHP ile görüştük ve anlaşamadık. Ama Kılıçdaroğlu, 'Davutoğlu'nun söylediklerini anlatırsam olay olur' diyerek şüphe oluşturdu. Terörle mücadelede çeşitli konular söyledim, eğer bunu kastediyorsa, bu söylenebilir mi? Devlet, ketumiyettir. Ana muhalefetle güven olmuyorsa nasıl koalisyon olacak. Ben Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yle oturduğumda nasıl güveneceğim. Bu yüzden halka dönüp beni bunlara muhtaç etmeyin diyorum."

'ÜÇLÜ KOALİSYONU DAHİ DÜŞÜNDÜM'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon görüşmelerine ilişkin açıklamalarını değerlendirmesi istenen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bahçeli gelinen noktada kendi tabanından bile tepki aldığı için kendi tabanı bile eğer iktidar olamayacaksan neden benden oy istedin ve buna cevap veremediği için çanta açıyor, belge çıkarıyor. Ne yapacağını şaşırdı. 13 Temmuz'da ben, Kılıçdaroğlu ile görüştüm. 14 Temmuz'da Sayın Bahçeli ile görüştüm. Görüşmemizde, seçim hazırlığı hiçbir şey yok. Bahçeli, bana açık bir şekilde 'biz koalisyonu düşünmüyoruz CHP ile konuşun' dedi. Sırf,ilişki kopmasın MHP ile az olsa bir ip aramızda kalsın diye 'anladığım kadarıyla hiç niyetimiz yok' dedim. 'Hiç niyetimiz yok' dedi. 'HDP ile kurun' dedi. Kendince bize ödev biçiyor. 'CHP ile yürümezse sizinle tekrar görüşebilmeliyiz' dedim. 3'lü koalisyon bile olabilir diye düşünüyordum. Anlaşabilseydik.'

Haber Ara