Dolar

32,5245

Euro

34,8837

Altın

2.433,71

Bist

9.915,62

Davutoğlu'ndan HDP'li belediyelere sert sözler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Güneydoğu ve Doğu'da HDP'li belediyelerin hendek kazan PKK'lılara yardım etmesini eleştirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-06 16:03:46

Davutoğlu'ndan HDP'li belediyelere sert sözler

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 Yılı Ve Sonrası Proje Lansman Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Doğu ve Güneydoğu'da HDP'li belediyelerin özerklik istemesine değinen Davutoğlu, "Bunların derdi yatırım değil, şehirleri imar etmek değil. Bunların derdi varsa yoksa ideoloji, kara propaganda ve terör" dedi ve bu belediyelerin PKK'lılara yardım ettiğini, bu kaynakların vatandaşa harcanması gerektiğini söyledi.

'HİZMET YOK BARİKATLAR VAR'

"Şimdi çıkmışlar özerklik diye bir şey tutturmuşlar. Sen özerkliği bırak da sana verilen bütçe ile şehrine yatırım yap. Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Van'da da hemen hemen aynı tablolar var. Hizmet yok, barikatlar var, hendekler var. Terör örgütünün lojistik merkezi gibi çalışıyorlar. Halkın bunlardan hesap sorması lazım.

'TERÖRİSTİN İŞ MAKİNESİ BUNLARDAN GELİYOR'

Bunların derdiği yatırım değil, şehirleri imar etmek değil. Bunların derdi varsa yoksa ideoloji, kara propaganda ve terör. Teröristin iş makinesi bunlardan geliyor, greyderi bunlardan geliyor, dozeri bunlardan geliyor.. Bu ihanetlerin hesabını verecekler. Biz bu kaynakları havadan kazanmıyoruz. Vatandaşlarımıza harcamak zorundayız bu kaynakları. HDP'li bu belediyelerin derdi hizmet etmek değil ki, bölge insanına hayatı zindan ediyorlar."

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

SURİYELİLERİ MİSAFİR EDERKEN TEREDDÜT ETMEDİK

"Şehidimizin babası Mehmet Özdemir ile görüştüm. Nuh'un şehadetini konuştuk. Allah askerlerimizin, polislerimizin gazalarını mübarek eylesin.

Biz 2.5 milyon Suriyeli kardeşimizi misafir ederken bir an bile tereddüt etmedik. Suriye'de yaşanan vahşete Rusya da ortak olmuştur. Bu vahşiliğe ses çıkarmalıyız.

Dün sahillerimize vuran 36 cesedin sorumlusu ve vebali BM'dir ve ona buna ses çıkarmayan Avrupa'dır. Bunun sorumlusu Suriye'yle ilgili her şeyi veto eden Rusya'dır. Bizler her platformda bu kardeşlerimizin hakkını hukukunu sürdüreceğiz.

DÜNYA SUSKUN

Dünya şahit, Allah şahit ki milletimizin yazdığı tarih konuşulacak. Herkese bağrımızı açtık. Dünya suskun. sadece manşetlere yansıyan fotoğraflar var. Aynı Aylan bebeğin fotoğrafı gibi. Suriye'de masumlara bomba yağdıranlar... Suriye rejimi ve yandaşlarından kaçan kardeşlerimizin ızdırabına sessiz kalınmamalı. Türkiye tek başına her fedakarlığı yapmıştır, yapmaya devam edecektir.

TÜM SÖZLERİMİZİ TUTACAĞIZ

"Bu ülkeyi yönetim boşluğuna düşürmeyeceğiz" demiştim. Şimdi de diyorum tüm sözlerimizi tutacağız, vaatlerimizi gerçekleştireceğiz. Her hafta grup toplantımızda "Vaatimizi yerine getirdik" diye söylüyoruz. Son olarak asgari ücreti bin 300 liraya çıkardık. Öğrencilerimizin burslarını artırdık. 1 Kasım'dan beri vaatlerimizin yüzde 30'unu gerçekleştirdik. Üç ay sonra vaatlerimizin tamamını hayata geçireceğiz.

Her hafta grup toplantımızda "Vaatimizi yerine getirdik" diye söylüyoruz. Son olarak asgari ücreti bin 300 liraya çıkardık. Öğrencilerimizin burslarını artırdık. 1 Kasım'dan beri vaatlerimizin yüzde 30'unu gerçekleştirdik. Üç ay sonra vaatlerimizin tamamını hayata geçireceğiz.

MARDİN BELEDİYESİ'NİN BÜTÇESİ MERKEZİ YÖNETİMDEN KARŞILANIYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin yüzde 96,7'si merkezi yönetimden karşılanıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin giderinin yüzde 67'den fazlası personel giderlerine harcanıyor. Bu rakamın nerelere harcandığını takip ediyor olacağız. Mardin'de belediyenin yatırım giderleri tutarı toplam giderin için yüzde 7'lik bir kısmı kapsıyor. Normalde bu rakam diğer büyükşehirler yüzde 47.

Şimdi çıkmışlar özerklik diye bir şey tutturmuşlar. Sen özerkliği bırak da sana verilen bütçe ile şehrine yatırım yap. Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Van'da da hemen hemen aynı tablolar var. Hizmet yok, barikatlar var, hendekler var. Halkın bunlardan hesap sorması lazım.

Bunların derdiği yatırım değil, şehirleri imar etmek değil. Bunların derdi şehirleri imar etmek deği varsa yoksa ideoloji, kara propaganda ve terör. Teröristin iş makinesi bunlardan geliyor, greyderi bunlardan geliyor, dozeri bunlardan geliyor.. Bu ihanetlerin hesabını verecekler. Biz bu kaynakları havadan kazanmıyoruz. Vatandaşlarımıza harcamak zorundayız bu kaynakları. HDP'li bu belediyelerin derdi hizmet etmek değil ki, bölge insanına hayatı zindan ediyorlar."

Haber Ara