Dolar

32,3976

Euro

34,5557

Altın

2.388,38

Bist

10.045,74

Davutoğlu: 'İsrail'e gemi gitmiyor' diyemiyorlar

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İsrail ordusu tarafından kullanılan termal içliklerin Türkiye'den temin edildiği tartışmasına katıldı.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-06 20:32:34

Gelecek Partisi'nin milletvekillerinin Saadet Partisi'ne geçmesiyle kurulan SAADET Meclis Grubu'nda haftalık grup toplantısı gerçekleşti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yerine vekaleten konuşan Grup Başkanvekili Bülent Kaya'nın ardından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu konuştu.

Davutoğlu konuşması esnasında kamuoyunda gündem olan İsrail ordusuna termal içliklerin Türkiye'den gittiği iddiasına da değindi.

"Türkiye'den İsrail'e hiçbir gemi gitmiyor' diyemiyorlar. Bir kelime oyunu üzerinden savunmaya geçmeye çalışıyorlar" diyen Davutoğlu, sosyal medyada gündem olan İsrail'e giden Türk malları ile ilgili şunları söyledi:

Şu ana kadar İsrail'e 7 Ekim'den bu yana giden Türk gemisinin sayısı 350'yi geçti. Bu gemilerin kimlikleri tek tek çıkarıldığında birçoğunun AK Parti'yle iktidarla doğrudan ilişkili iş adamları olduğu ortaya çıkıyor.

Bu video üzerine İletişim Başkanlığı, alelacele dezenformasyon birimi üzerinden, bu videoda made in Turkey yazıyormuş orada, o yüzden daha önce çekilmiş bir videoymuş. Bir kelime üzerine söyleniyor bu. Şunu çıkıp diyemiyorlar; "Türkiye'den İsrail'e hiçbir gemi gitmiyor" diyemiyorlar.

Haber Ara