Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

CHP'li Özgür Özel'den Gülen'in iade belgelerine ilişkin açıklama

CHP'li Özel, Fetullah Gülen'in iade sürecinde 'usül hataları bulduğunu' açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-07 13:25:23

CHP'li Özgür Özel'den Gülen'in iade belgelerine ilişkin açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, NTV'ye katıldı. 

İşte Özel'in açıklamaları:

GÜLEN İDDİASI

Sayın İnce'nin açıklaması son derece ciddi olmasaydı devletin başından, AKP'nin bütün kurmayları tarafından önü kesilmeye çalışmazdı. İnce bana gelen duyum bu yöndedir dedi. İlk tepki dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. İkinci tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Canlı yayında her şeyi açıklayacağını söyledi. Biz 10 gün süreyle talebimizi tekrarladık.

Heyetimiz Muharrem İnce'nin kaygılarını doğrular nitelikte bulgular buldu. Heyetimiz sekiz sayfalık bir rapor hazırladı Sayın Genel Başkan'a ve Muharrem İnce'ye sunuldu. Usül hataları bulundu. Bu hatalar giderilmeli.

KANDİL OPERASYONU

16 senede yapmadıkları operasyonu, 16 günde yapıyorlarsa askeri siyasete alet etmektir.

BEDELLİ VE AF AÇIKLAMALARI

Meclis kapalı, kapalı fırından nasıl ekmek çıkmazsa şu anda meclisten af çıkmaz. Bedelli askerlik de AKP'nin istismar konusu. Erdoğan, "Afrin varken Fırat Kalkanı varken bedelli şehitlerimize saygızızlık" dedi. Bu saygısızlığı şimdi onlar dile getiriyor. Oy için bedelli bekleyen gençlerimize umut veriyor. Ov devşirmek için af ve bedelli olmaz ama 24'ünden sonra kapı her türlü mağdur gruba açık.

NE OLMUŞTU?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Gülen'in iadesine yönelik usulüne uygun başvuru yapılmadığı iddiasıyla ilgili açıklama yapan Özgür Özel CHP'li uzman bir heyetin incelemesi için Adalet Bakanlığına 25 Mayıs'ta resmi başvuruda bulunduklarını söylemişti.

Gül'ün, 29 Mayıs'ta akşam saatlerinde kendisini telefonla aradığını belirten Özel, Gül'ün kendisine "Başvurunuzu okudum, Muharrem Bey gelsin incelesin" önerisinde bulunduğunu söyledi. Özel, "Bakan'a bu sözleri üzerine, 'Bu doğru değil. Talebimiz de zaten bu değil. Siyaseten nezaketsiz bir öneri olmuştur. Talebimiz, ilgili belgeleri uzman bir heyetin incelemesi yönündedir. Kaldı ki zaten hükümetinizin çağrısı da hukukçu vekilleri ve güvenilen hukukçuları içermektedir. Heyetimiz bu belgeleri inceler, raporunu cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'ye ve partimize sunar. Bu rapor doğrultusunda gerekli açıklamalar yapılır. Belgelerinize güveniyorsanız niye ipe un seriyorsunuz' yanıtını verdim" demişti.

Özgür Özel, 1 Haziran'da "4 kişiden oluşan heyetimiz, 4 Haziran Pazartesi günü saat 11.00'de Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde ilgili evrakları inceleyecektir" açıklamasında bulunmuştu.

Özel, belgeleri inceledikleri gün açıklama yaparak, "Muharrem İnce haklı, belgeler eksik" demişti.

Ak Partili Mahir Ünal bu sözlere şöyle tepki gösterdi:

"Amerika'dan bir yetkili beni aradı, diyor bana 'Sizinkiler bu FETÖ ile ilgili iade talebini yapmadılar. Biz de diyoruz ki gelin evrakları inceleyelim. Bu kadar açık ve samimiyiz. Evrakları incelemeye iki CHP'li gidiyor. Daha evrakları incelemeye gittiği gün CHP Grup Başkanvekili açıklama yapıyor 'Evraklar Sayın İnce ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu doğrular nitelikte. 'Siz kiminle berabersiniz. Allah aşkına bunlara ülke emanet edilir mi?"

Haber Ara