Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

CHP'li Bekaroğlu: İYİ Parti'nin önünü açık görmüyorum

Meral Akşener'in liderliğinde kurulan ve uzun süre beklenen İYİ Parti'nin önünün açık olmadığını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-30 17:11:25

CHP'li Bekaroğlu: İYİ Parti'nin önünü açık görmüyorum

MHP'den ihraç edilen isimlerle Meral Akşener'in liderliğinde kurulan ve uzun süre beklenen İYİ Parti kamuoyuna açıklandı. CHP'den Aytun Çıray'ın da partiye geçmesi ile gündeme gelen parti, siyasette tartışılmaya devam ediliyor. Bidebunudinle'nin konuğu olan CHP'li Mehmet Bekaroğlu, "İYİ Parti'nin önünü açık görmüyorum" dedi. Bekaroğlu, "Merkez sağ, Türkiye'de belli bir dönemde ortaya çıkmış bir eğilimdir. Araçsaldır. CHP'nin içinden çıkmıştır. Türkiye'de merkez sağın çöküşünde Mesut Yılmaz ile Tansu Çiller'in de büyük katkısı olmuştur" diye konuştu.

'BOŞLUK DOLDURMAK İÇİN YOLA ÇIKMIŞ'

İyi Parti'yi de değerlendiren Bekaroğlu, İYİ Parti'nin oy potansiyeli olduğunu belirtti ve ekledi:

"Türkiye'de şu an büyük bir boşluk var. Siyaset, şu an kimlikler üzerinden dizilişlerden bir türlü kurtulamıyor. Bu da boşluk oluşturuyor. İYİ Parti, eski günlerdeki gibi merkez sağda kalarak boşluk doldurmak için yola çıkmış. Bir miktar oy alabileceklerini düşünüyorum ancak uzun vadede önlerini açık görmüyorum."

"ÖNÜ AÇIK DEĞİL"

"Önlerinin açık olmamasının iki sebebi var" diyen Bekaroğlu, "Birincisi; İYİ Parti, özgün, yeni bir şey söylemedi. İdeolojik olarak yeni bir şey söylemiyorlar. İkincisi ise; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 2002'deki çıkışı gibi bir rüzgâr yakalayamadı. Çok yuvarlak laflar söylüyorlar. Merkez sağ da zaten yuvarlak laflar demektir" diyerek sözlerini noktaladı.

Haber Ara