Dolar

34,9466

Euro

36,7211

Altın

2.977,22

Bist

10.125,46

CHP'den MHP'ye bayram ziyareti

CHP heyeti, partiler arasında bayramlaşma çerçevesinde MHP'yi ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde Myanmar Arakan'da yaşanan katliam, OHAL ve son çıkan KHK ile MİT'in Cumhurbaşkanlığına bağlanması yer aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-02 20:30:27

CHP'den MHP'ye bayram ziyareti


Kurban Bayramı dolayısıyla partililer arasında bayramlaşma çerçevesinde CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Kadın Kolları Üyesi Selda Güvenç ile Gençlik Kolları MYK Üyesi Kemal Güneri, MHP'yi ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Gök başkanlığındaki heyeti, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Mit ve Sultan Gündüz karşıladı.

Ziyarette, Myanmar Arakan'da yaşanan katliama değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, "Bu bayram ziyaretlerinde Myanmar'da yapılan insanlık dışı trajedi daha ağırlıklı bir konu oldu. Bundan sonraki bayramlarda inşallah her şey daha güzel olur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök ise konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Sabahtan bu yana yaptığımız ziyaretlerde Myanmar konusunda görüşlerimizi ortaya koyduk. Dünyanın gözü önünde dünyanın seyrettiği bir katliam yaşanıyor. Myanmar Arakan'daki Müslüman kardeşlerimize yönelik yapılan bu katliam giderek artıyor. Genç yaşlı, çoluk çocuk demeden binlerce Müslümanın katledildiği bir süreç yaşıyoruz. Böyle bir ortam içerisinde Kurban Bayramı'nın coşkusu üzüntüyle ne yazık ki gölgelemiş durumda."

"BAŞBAKANIN KENDİSİNE BAĞLI KURUMLARDAN FERAGAT ETMESİ DE KABUL EDİLEMEZ"

"Meclisin en önemli görevleri; kanun çıkartmak, yasaları yapmak, bunları tartışmak ve bir olgunluğa ulaştıktan sonra mecliste yasalaşmasını sağlamak" diyerek sözlerini sürdüren Gök, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL süreci ilan edildiği amacın dışında kullanılıyor. Şu ana kadar sayısı 28'i bulan Kanun Hükmünde Kararname'lerden (KHK) ancak 5 tanesi mecliste görüşülebildi. Meclisin yapması gereken pek çok konuda iktidarın keyfiliği ve kolaycılığı seçerek meclisi devre dışı bıraktığı bir döneme Türkiye hızla götürülüyor. Bu iyi bir gidiş değil. Terörle mücadeleye biz katkı vermeye hazırız, bu konuda hiçbir tereddüt yok ama kanunla düzenlenmesi, mecliste tartışılması gereken konuların meclisten kaçırılarak KHK içerisinde çıkarılarak ülkenin yönetilmesi keyfi bir anlayıştır. Bu anlamda en son çıkartılan kararname ile MİT'in Cumhurbaşkanlığına bağlanması ile ilgili maddelerin de içinde olduğu kararnameleri kastediyorum. Cumhurbaşkanlığı sisteminde diye adlandırılan ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığı zaman yürürlüğe gireceği anayasa maddesi olarak anayasa değişikliğinde yer alan maddeye karşılık yürütmenin biçimlendirilmesi, Cumhurbaşkanının buraya müdahil olması kabul edilemez. Böyle bir anlamda Başbakanın kendisine bağlı kurumlardan feragat etmesi de kabul edilemez. Böyle bir uygulama Türkiye'de şimdiye kadar yaşanmamıştı ve Türkiye'nin kurumlarının ve kurallarının alt üst edildiği keyfi bir anlayış var" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin demokrasiden, insan haklarından ve hukukun üstünlüğünden ayrılmaması gerektiğini vurgulayan Gök, "Türkiye'nin en önemli problemi bir keyfi anlayıştır. Bu anlayış karşısında biz Türkiye'de bozulan bütün kavramları yerli yerine koymaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bunun üzerine Karakaya, "Cumhurbaşkanına MİT'in bağlanması konusunu savunacak şeyde değiliz ama 2019 yılında yeni aktive olacak hükümet etme sisteminin bir gereği olarak yapılması gereken bir konuydu" dedi.

Haber Ara