Dolar

32,1956

Euro

35,0571

Altın

2.467,93

Bist

10.196,78

CHP'de bir isim daha adaylığını açıkladı

CHP'de İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'da genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 15:02:10

CHP'de bir isim daha adaylığını açıkladı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Genel Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz hafta CHP Mersin Milletvekili Umut Oran da adaylığını açıklamıştı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de geçtiğimiz günlerde, delegelerin desteği olursa aday olacağını açıklamıştı.

"Kılıçdaroğlu'na vefa borcum var"

Balbay, geçen hafta mazbatasını aldığı gün yaptığı açıklamada, kendisini CHP'den milletvekili yapanlara ve CHP'nin tüzel kişiliğinde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na vefa borcu bulunduğunu belirterek, "Bu borcu, CHP'yi iktidara taşırsak öderiz. Benim yüreğim CHP iktidara gelmeden soğumayacak. Ne görev olursa 'Balbay yazı yazmakla yetin, düşüncelerini bize aktar' evet, 'Sorumluluk al' evet. CHP parti içi demokrasiyi en iyi işleten partilerden biridir. Partimle gurur duyuyorum" diye konuşmuştu.

"Kurultay sürecinde başkanlığa aday olmanız söz konusu mu" sorusuna Balbay, "Partimizin başarısı için uğraşacağız. Parti içinde polemik yaratacak hiçbir açıklama yapmama kararındayım. Pek çok zeminde sizlerle olacağız. Mazbata alıyoruz, buradaki ağız tadımız gayet güzel. Bu güzel günü kutluyoruz. CHP'ye her zeminde hizmet etmeye hazırım. Önümüzdeki günlerde yine konuşuruz" yanıtını vermişti.

Haber Ara