Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Başbakan Davutoğlu'ndan HDP'ye sert eleştiri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında Ankara saldırısının faili YPG'linin taziyesine giden HDP'yi sert sözlerle eleştirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 15:54:58

Başbakan Davutoğlu'ndan HDP'ye sert eleştiri

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında, HDP'li vekillerin Ankara saldırısını gerçekleştiren YPG'linin taziyesine gitmesini sert sözlerle eleştirdi. Davutoğlu, "Sırtını terör örgütüne dayayanların bu coğrafyanın kaderiyle de kederiyle de hiçbir alakası yoktur" diyerek şu ifadeleri kullandı;

BİRİLERİ SAZ ÇALACAK, KINAYACAK..

"Görünen o ki aralarında iş bölümü yapıyorlar. Birileri kınayacak, saz çalacak, birileri de Türklerin ve Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapacak. Sırtını terör örgütüne dayayanların bu coğrafyanın kaderiyle de kederiyle de hiçbir alakası yoktur.

MİLLETİMİZİN YASIYLA DALGA GEÇİYORLAR

Bunlar kötülükten, kandan gözyaşından besleniyorlar. Bize açıklama yapmak zorundalar. Bu insanlığa yapılmış en büyük ihanettir. Milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyorlar. Ülkede çatışma çıkarmanın, kutuplaşmanın çabası içerisindeler. Bunların hesabı hepsinden birer birer sorulacaktır."

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

ANKARA SALDIRISI

"Saldırının ardından her türlü tedbir alınmış ve soruşturma büyük ölçüde sonuca bağlanmıştır. Alınacak tedbirleri gözden geçirdik. Her ilin özgün durumunu göz önünde bulundurarak güvenlik önlemleri alınacak. Ankara'ya has bir güvenlik anlayışı gözettik. Ankara'nın huzur ve emniyeti için ne gerekiyorsa bunu süratle yapacağız. Personel takviyesi gerekiyorsa yapacağız.

Terörle mücadele çok boyutla ele alınacak bir mesele. Emniyet birimlerimizin hızlı ve etkin bir çalışması sonucu YPG-PKK işbirliği ortaya konmuştur. PKK'dan talimat ve destek alan bu terör örgütünün faaliyetleri ortadadır. Yapılan araştırmalarla 21 kişilik terör örgütü şebekesi yakalanmıştır. Kanıtlar ortada açık ve nettir. Bu PKK ve YPG işbirliği ile yapılmıştır.

ARALARINDA İŞ BÖLÜMÜ YAPMIŞLAR

Bildiriyi HDP imzalamadı. Bahaneler uydurdu bu teröristlerin karşısındayım diyemedi. Sırtlarını terör örgütüne dayadıkları için imza atamadılar. 28 kişinin hayatına mal olan terörist için taziyeye gitti. Bunlar ne kaderimizde, ne de kederimizde beraberler. Görünen o ki aralarında iş bölümü yapıyorlar. Birileri kınayacak, saz çalacak, birileri de Türklerin ve Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapacak.

İnanıyorum ki o partiye oy veren herkes bir kez daha muhasebesi yapmıştır. Bu ülkeye gönülden bağlı hiç kimse, helal süt emmiş hiçbir insan teröre sempati ile bakamaz. Bunlar kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bize açıklama yapmak zorundalar. Bu insanlığa yapılmış en büyük ihanettir. Milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyorlar. Ülkede çatışma çıkarmanın, kutuplaşmanın çabası içerisindeler. Bunların hesabı hepsinden birer birer sorulacaktır.

Bu saldırının sonrasında TBMM bir saniye bile çalışmalarına ara vermeyecek. Bu Meclis, düşman Polatlı'ya geldiğinde de çalışmalarına devam etti. Bu Meclis milletin müracaat meclisidir. Biz iktidardayken, bu Meclis'in bir dakika dahi ara vermesine sebep bulamayacaktır. Sizler çalışmalarınızı yürüteceksiniz, her şartta milletin sesi olacaksınız.

SURİYE'DE YPG OPERASYONU

Görevimizin bilincindeyiz. Sınırmızdaki gelişmeleri takip ediyoruz. Suriye'nin kuzeyin açık bir oyun oynanıyor. Rusya, DAEŞ ve YPG ele ele terör yuvası kurmaya çalışıyor. Buna izin vermeyiz, farkındayız. Ulusal güvenlik için bir an olsun tereddüt göstermeyiz. Kimseden izin almaz, operasyon ve harekat hesabı vermeyiz. Bu coğrafyada Kürtlerin de, Ezidilerin de, Türkmenleri en büyük dostu Türkiye'dir. Önümüze çıkan engelleri azimle aşacağız.

SURİYELİ MÜLTECİLERE YARDIM

Teröre karşı ikiyüzlü tavır alanlar Suriyeli kardeşlerimize de duyarsız kalıyorlar. Suriyeli kardeşlerimize bu ülkede yapılan baskı ve tutunlar yürek acıtıcıdır. Avrupa'nın ortasında mültecilere taciz haberi geliyor. Avrupa sınavda. Biz 5 yıldır bu sınavı veriyoruz ve ak alınla çıkıyoruz, onlar ise ilk aşamada kaybediyor. Biz belki onlar kadar imkanlara sahip değiliz ama gönlümüz zengin. Biz gönlümüzün zenginliğini sunmaya devam edeceğiz. Biz bir destan yazdık. Somali'den Filistin'e, Suriye'den Irak'a kadar yazdığımız insanlık destanı ileride okunacaktır. Bu destanın her bir ferdini tarih yazacak.

Avrupa'nın düştüğü durum içler acısıdır. Bu tarihler bizim ak tarihimiz olacaktır. Türkiye dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi barındıran Kilis'in Nobel'e adaylığı konuşuluyor. Avrupa'nın ve dünyanın durumuna bakın, bir yandan Türkiye'ye bakın. Allah bu millete zeval vermesin.

AK Parti, Türkiye'nin hem bugünlerin teminat, hem gelecek umududur. AK Parti Türkiye'nin hem aklı, hem vicdanıdır. AK Parti sıradan bir siyasi parti değildir. AK Parti Türkiye'nin her köşesinde siyaset yapan tek partidir.

Türkiye genelinde yaptığımız güvenlik değerlendirmelerle bundan sonra her ilin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yürüteceğiz. Başkent'in güvenlik tedbirlerini gözden geçiriyoruz.

HIRSIZ GİBİ İSİM DEĞİŞTİRİYORLAR

Bazı partiler PKK'yı aklamaya çalışıyor. Sadece ve sadece YPG'yi temize çıkarma çalışması var. Bizim kanıtlarımız belgelerimiz ortada. Zaten bunlar hırsız misali isim değiştirip duruyorlar, KCK'sı, PKK'sı, PYD'si, TAK'ı şusu busu; hepsi aynı terör yapılanmasıdır. Sahipleri de kuklacıları da aynıdır. Bu örgütü destekleyen ülkelerin iki yüzlü tavrı terk etmesi lazım."

NE OLMUŞTU?

Ankara'da askeri personeli taşıyan servis araçlarına bombalı saldırı düzenleyen ve 28 kişinin ölümüne sebep olan YPG'li için Van'da taziye çadırı kuruldu. Taziye törenine HDP Van Milletvekili Tuba Hezer de katıldı.

hdp_8024_1

tuba-hezer

Meclis'e 300 metre mesafede gerçekleştirilen ve Türkiye'nin bekaasına karşı yapılan saldırının failinin cenazesine Meclis üyesi bir milletvekilinin katılması büyük tepki çekti.

Sosyal medyada da #MeclisteKatilVar başlığı açılarak tepkiler dile getirildi.

 

Haber Ara