Dolar

32,1998

Euro

34,6463

Altın

2.390,39

Bist

10.214,06

Başbakan Binali Yıldırım'dan 'vize' değerlendirmesi: Kriz tırmanmaz

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ile vize krizine ilişkin 'Kriz tırmanmaz kanallar açık' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-11 09:58:08

Başbakan Binali Yıldırım'dan 'vize' değerlendirmesi: Kriz tırmanmaz

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD ile yaşanan vize krizi, dün TBMM'deki grup toplantılarında hem siyasi partilerin hem de devletin zirvesinin gündemindeydi. Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında “Türkiye bir kabile devleti değildir; bize yapılanın misliyle karşılığını veririz. Müttefiklik ilişkisiyle bağdaşmayan bir karardır. Vatandaşları cezalandırmaya kalkmak çok yakışıksız bir davranıştır” dedi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Sırbistan'da bu konu sorulunca veda ziyaretleri yapan ABD Büyükelçisi John Bass'ın, ABD yönetiminden bağımsız kendi başına bu kararı almış olabileceğine dikkat çekti.

Milliyet'ten Serpil Çevikcan, bugünkü köşesinde Yıldırım'ın vize krizi için "Kriz tırmanmaz" dediğini yazdı. 

İşte Çevikcan'ın yazısının ilgili bölümü:

Yıldırım, “ABD ile kriz tırmanır mı?” soruma, emin bir ifadeyle, “Hayır, tırmanmaz” yanıtını verdi.

ABD'li üst düzey isimlerin Dışişleri bürokrasisiyle görüşmediği, ABD Büyükelçisi'nin görüşme taleplerine de hükümetten olumsuz yanıt aldığı haberleri son iki gündür gündemde.

Başbakan'a, diyaloğun tamamen kesildiği izlenimi veren bu durumu da sorduk.  Yıldırım, “iki ülke arasındaki kanallar açık mı?” sorumuza, “Açık, arkadaşlar arka planda çalışma yürütüyorlar” karşılığını verdi. Başbakan'ın yanıtı gerilimin düşürülmesi için arka kapı diplomasisinin devrede olduğunu gösteriyor.

 

Haber Ara