Dolar

32,2047

Euro

34,9836

Altın

2.510,03

Bist

10.739,57

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-16 17:09:53

Bakanlar Kurulu toplandı

İHA'nın haberine göre, Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde başladı. Dün gerçekleşen Ukrayna ziyareti nedeniyle yapılamayan Bakanlar kurulu toplantısı bugün yapılıyor. Toplantının ana gündem maddesi, Tel Rıfat ve Azez kasabalarına dönük Rusya destekli YPG saldırıları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin YPG güçlerine dönük geçtiğimiz Cumartesi gününden bu yana sürdürdüğü topçu harekatı olacak. Bölgeden gelen ve insansız hava araçlarıyla elde edilen son görüntülerle sahadaki durum masaya yatırılacak.

TERÖRLE MÜCADELE DE GÜNDEMDE

Terörle mücadele de bir diğer önemli başlık olacak. Silopi'nin ardından Cizre'de de operasyonlar geçtiğimiz hafta sona erdi. Silopi ve Cizre'nin yeniden imarı, zararların karşılanması konusunda atılacak adımlar da toplantıda ele alınacak. Sur'da hala devam eden operasyonlarda gelinen nokta da masaya yatırılacak.

Davutoğlu, yarın akşam Brüksel'e bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaretle, Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'na katılacak ve burada Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de biraraya gelecek. 3 milyar Euro'luk fonun kullanımı için Türkiye'nin AB'ye sunacağı projelerin de bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınması bekleniyor. AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, bu kapsamda Bakanlar Kurulu üyelerine bir sunum yapacak. Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın da vaat ve reformlarla ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

Haber Ara