Dolar

32,2200

Euro

35,0047

Altın

2.512,13

Bist

10.739,57

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-11 21:24:16

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülen konulara ilşkin açıklama yapılıyor. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Bakanlar Kurulumuzda AR-GE reform paketi ele alındı. Hedefimiz 2023'te özel sektörün AR-GE payının yüzde 60'a çıkarılması.

SURİYELİLERE ÇALIŞMA İZNİ VERİLMESİ

Yaklaşık 2 milyon Suriyeli kardeşimiz Türkiye'de sığınma altına alınmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ayrıntılı bir çalışma kabineye sunuldu. Bu konunun istismar edilmemesinin altını çizerek istirham ediyorum.

Suriyelilere verilen çalışma izni, Türkiye'deki vatandaşlarımızın istihdam alanını kısıtlayacak bir çalışma değildir.

İçişleri Bakanlığı tarafından ikame edildikleri ilde çalışabilecekler. Geçici tarım işçisi Suriyeliler için, valilikler kota esnetebilir. Nitelikli Suriyelilerin imkan bulması için faydalı olacak.

HDP başta olmaz üzere bütün siyasi partiler her kes demokrasinin imkanlarından istifade ediyor. Bu belediyeler hendek kazanlara yardım etsinler diye oy almadı. Bu belediye başkanlarını göreve getiren bölge halkı, kendilerine hizmet getirsinler diye oy verdi. Bu çukur siyasetine destek veren belediyeler, kendi seçmeninin istediklerini yerine getirmiyorlar. Öncelikli olarak sorumlulukları kendi seçmenleridir. Yasal meczuat çok açıktır. İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açma yetkisi vardır. Bazı belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri görevden alındı. İmkanları bu yönde kullananlardan hesap sorulur, gereken yapılır.

Haber Ara