Dolar

32,2002

Euro

35,0171

Altın

2.519,22

Bist

10.739,57

Bakanlar Kurulu ABD ve Rusya'yı uyardı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-16 19:38:26

Bakanlar Kurulu ABD ve Rusya'yı uyardı

Kurtulmuş'un konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Türkiye Suriye sınırında olan her konuyu yakınen takip etmektedir. Suriye'de olan her konu için Türkiye'nin tedbir alması Türkiye'nin ulusal egemenliği için gereklidir. Orada daha fazla masum insanın kanın akmaması için mücadele edilmektedir. Suriye'de barışı isteyen bütün ülkelerin Rusya'ya karşı sesini yükseltmesi gerekiyor.Yapılan saldırılarda yüzde 90 muhalifler ve siviller vuruluyor.

-PYD ve IŞİD unsurlarına verilen karşılık ulusal çıkarlarımız içindir. Bu sorumluluk ve görevin BM'ye Rusya tarafından şikâyet edilmesi anlaşılır bir tavır değildir.

BM savaş suçlarına karşı sesini yükseltmeli. BMGK'da kimin gücü varsa onun sözü geçiyor. BM sadece temennide bulunan bir kuruluş halide dönüşmüştür. Birleşmiş Milletler'in itibarını kurtarmak üyesi olan bütün devletlerin görevidir. Türkiye olarak hem Amerika Birleşik Devletlerine hem de Rusya'ya sorumluluklarını hatırlatıyoruz. ABD ve Rusya samimiyse birlikte BMGK'ya gitsin. BM uçuşa yasak bölge ilan etmeli.

-Türkiye'nin ulusal çıkarlarını koruyacak her türlü tedbiri alıyoruz. Türkiye'nin bir maceranın içerisine atılmasını istemeyiz. Kamuoyunun içinin rahat etmesini isteriz.

Haber Ara