Dolar

32,2647

Euro

35,0975

Altın

2.467,61

Bist

10.319,96

Bakan Ünal'dan 'paralel yapı' yorumu

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, 'Paralel yapı bu ülkeye çok büyük zararlar verdi' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-09 05:03:20

Bakan Ünal'dan 'paralel yapı' yorumu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, paralel yapıyla ilgili "Onlar, 'Hizmete bağlı olmayanlar, Müslüman bile olsalar kardeşimiz değil' diyecek kadar maalesef taassup içerisinde, bu ülkeye, bu ülkenin kaynaklarına çok büyük zararlar verdiler." dedi.

Ünal, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğince (MÜSİAD) bir otelde düzenlenen "İş Adamları Buluşması"nda yaptığı konuşmada, şehirlerin ayağa kalkmasının söz konusu insan kaynağının iyi bir planlama, koordinasyon ve organizasyonunun yanı sıra entegre çalışmasıyla mümkün olduğunu söyledi. Ünal, bunu başaran şehirlerin de hızla geliştiğini ve yeni dünyaya entegre olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ın bugün "yedi güzel insan"la, edebiyatla ve şiirle anıldığına dikkati çeken Ünal, şehrin bir dönem Türkiye'nin tarihine damga vururcasına bir tasavvuru, tefekkürü ve bakış açısını adeta her bir insanın zihnine, şiir, nesir, bazen de bir fikir olarak kazıdığını kaydetti.

"Bu şehrin kaynağını Amerika'da birilerine peşkeş çektiler"

MÜSİAD'ın bir dönem Kahramanmaraş'ta bulunmamasının büyük bir kayıp olduğunu belirten Ünal, şöyle konuştu:

"MÜSİAD'ın burada olmaması maalesef birilerinin o boşluğu çok kötü bir şekilde doldurmasını sağladı. Onlar bugün hala acısını, sıkıntısını yaşadığımız bu şehrin kaynağını bir yerlere götürdüler. Bu şehrin kaynağını bu şehre kullandırtmak yerine, Amerika'da birilerine lobi faaliyeti olarak maalesef peşkeş çektiler. Birilerine sponsorluk yaptılar, birilerine maalesef imkan olarak sundular. Çünkü, onların derdi bu şehir değildi. Onlar, bu şehrin dertleriyle dertlenmediler. Onlar, 'Hizmete bağlı olmayanlar, Müslüman bile olsalar kardeşimiz değil' diyecek kadar maalesef taassup içerisinde, bu ülkeye, bu ülkenin kaynaklarına çok büyük zararlar verdiler. O yüzden inşallah MÜSİAD, bundan sonraki süreçte diğer iş adamları örgütleriyle Kahramanmaraşımızı layık olduğu yere taşıyacaktır."

Haber Ara