Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Akşener’in danışmanları tartışma yarattı!

Geçtiğimiz hafta açıkladığı kurucu kadrosu çok tartışılan İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, şimdi de danışman kadrosuyla gündemde… Akşener’in hukuk danışmanı FETÖ ile; başdanışmanı ise “Turuncu Devrim”le tanınıyor!

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-01 21:58:44

Akşener’in danışmanları tartışma yarattı!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz hafta Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla İYİ Parti'nin kuruluşunu ilan eden Meral Akşener, partinin kurucu kadrosundan sonra şimdi de danışmanlarıyla gündemde… İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışman kadrosundaki iki isim tartışmalara sebep oldu.

HUKUK DANIŞMANINA FETÖ'DEN 15 YIL İSTENİYOR!

Akşener'in hukuk danışmanı Avukat Nuri Polat'ın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu iddia edildi. FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Meral Akşener'in hukuk danışmanı avukat Nuri Polat hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, Polat'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Şüpheli Polat'ın sosyal medya hesabından örgüt yanlısı paylaşımlarda bulunduğu belirtilen iddianamede, Polat'ın 21 Mart 2016 günü, "Unutursam kalbim kurusun, telefonumun alarmı 27 aydır her gün 17.25'e kurulu" şeklinde attığı tweet de yer aldı.

Polat'ın, FETÖ üyesi olduklarından bahisle haklarında soruşturma yürütülen kişiler ile örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcılarıyla irtibatının olduğu aktarılan iddianamede, Polat'ın eşi Arzu Polat üzerinden örgütün bankası olarak bilinen Bank Asya'da hesabının bulunduğu, bu hesapta örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in çağrısının ardından 120 bin ila 130 bin liralık hesap artışı görüldüğünün tespit edildiği kaydedildi.

“TURUNCU DEVRİMCİ” BAŞDANIŞMAN

Meral Akşener'in danışman kadrosuyla alakalı diğer bir gelişme ise bugün yaşandı. Selda Tandoğan, Akşener'in Başdanışmanı oldu. Gazeteci Fatma Sibel Yüksek, bugün twitter hesabından yaptığı paylaşımda “National Endowment For Democracy'den 700 bin$ destekli Denge ve Denetleme Ağı'nın etkin ismi Selda Tandoğan, Akşener'in "Başdanışmanı"oldu.” ifadelerine yer verdi.

Turuncu devrim'lerin finansörü olarak bilinen National Endowment for Democracy (NED) adlı kuruluşun desteklediği Denge ve Denetleme Ağı, tüm dünyada "neo-con" kimliğiyle biliniyor. 1983'te kurulan NED, eski CIA ajanlarının çalıştığı ve özellikle Ortadoğu'ya Amerikan emperyalizminin çıkarları doğrultusunda şekil veren politikaların yaygınlaşmasını sağlamasıyla biliniyor. NED, Türkiye ve benzeri ülkelerdeki STK'lara finansal destek veriyor.

2012 yılında destek verdiği mali kuruluşlar arasında FETÖ'den kapatılan Taraf gazetesi de yer alan NED, Tandoğan'ın da görev aldığı Denge ve Denetleme Ağı'na 700 bin dolar civarında finans sağladı.

Haber Ara