Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Akar, Şırnak ve Cizre'yi teftiş etti

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Şırnak ve Cizre'de askeri birlikleri ziyaret ederek teftiş etti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-11 21:47:21

Akar, Şırnak ve Cizre'yi teftiş etti

Ajanslarda yer alan habere göre; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla terörle mücadelenin sürdüğü Şırnak'taki askeri birlikleri ziyaret ederek, denetlemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Orgeneral Akar, beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Şırnak'ın Silopi ilçesinin ardından Cizre ilçesine geçerek, terörle mücadelenin sürdüğü bölgedeki birlikleri denetledi.

TELEKONFERANS İLE SON BİLGİLERİ ALDI

Akar, Cizre'de görev yapan personelle bir araya geldi; terörle mücadele harekatı, hudut güvenliği ve kaçakçılıkla mücadele görevlerini yerine getiren personeli kutladı. Orgeneral Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline Türk milletinin minnettar olduğunu ifade etti.

Daha sonra 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Harekat Merkezi'nde durum değerlendirmesine katılan Orgeneral Akar, bölgedeki son gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Telekonferans aracılığıyla bölgedeki komutanlara bağlanan Orgeneral Akar, terörle mücadele ve Fırat Kalkanı Harekatı dahil Suriye'deki, Telafer ve Musul dahil Irak'taki son gelişmeleri birlikte değerlendirerek, gerekli emirleri verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, 26 Ağustos'ta PKK'nın saldırısı sonucu 11 polisin hayatını kaybettiği, 75 polisin de yaralandığı Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğini de ziyaret etti.

KIRMIZI KARANFİL BIRAKTI

Orgeneral Akar, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla şehit polislerin anısına saldırının düzenlendiği yere kırmızı karanfil bıraktı.

 

Haber Ara