Dolar

42,5131

Euro

49,5816

Altın

5.787,32

Bist

10.955,89

AK Parti'de temayülden hangi isim çıktı?

AK Parti'de 22 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olağanüstü büyük kongre öncesinde temayül yoklaması yapıldı. İlk temayül yoklamasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın adı öne çıktı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-17 09:38:26

AK Parti'de temayülden hangi isim çıktı?

AK Parti'de 22 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olağanüstü büyük kongre öncesinde temayül yoklaması yapıldı.

İHA'nın haberine göre; AK Parti Genel Merkezinde yapılan temayül yoklamasında il belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve büyükşehir belediye meclislerinin başkanvekilleri, genel başkan olarak görmek istediklerin isimleri beyan etti. Yoklama partililerin kendilerine verilen zarflara, düşündükleri isimleri yazmaları yoluyla yapıldı.

Temayül yoklaması için 353 isme davet yapıldığı, bu isimlerden yaklaşık 315'inin yoklamaya iştirak ettiği öğrenildi.

PARTİLİLERE 'GENEL BAŞKAN KİM OLSUN?' SORUSU

Yoklama sonrasında Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş başkanlığında toplantıya geçildi. Bu görüşmelerde ilk nabız alındı. Görüşmede partililere tek soru yöneltildi: "Genel Başkan olarak kimi görmek istiyorsunuz?" Dağıtılan zarflara da tek bir ismin yazılması istendi.

İLK TEMAYÜLDE BİNALİ YILDIRIM ÇIKTI

NTV'nin haberine göre;Bu ilk toplantıda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ismi öne çıktı.

Temayül yoklamaları kapsamında bugün de milletvekillerine aynı soru yöneltilecek.

Süreçte Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu, Siyasi Etik Erdem Kurulu üyelerinin de görüşü alınacak.

Perşembe ya da cuma günü genel başkan adayının açıklanması bekleniyor.

Belirlenen isim, 22 Mayıs Pazar günü yapılacak kongrede resmen genel başkan seçilecek ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilecek.

Kulislerde genel başkanlık için; Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, İsmet Yılmaz ve Numan Kurtulmuş'un isimleri de geçiyordu.

murathan
İkinci bir yıldırım akbulut vakası,demek ki bu milletin çekeceği daha var...
adnan
Reis Paralelde yanıldın, Ahmet Hoca'da yanıldın Ya bunda da yanılırsan biz ne yaparız?
orgi
yaşasın AKP .. iktidarımızda her şey süper olacak ..yaşasın
ahsen
geçer geçer bunlarda geçer tayyipte geçer bu dünya çoook insan öğüttü.arkasından rahmet okutanların imtihanı kazanması daha muhtemel tayyipte şu an öyle gözüküyor.kalplerde olanı ALLAH CC bilir.ses kaydının ne olduğu tam anlaşılamadı.ses kaydını yayınlayanlar fitne bu kesin ama kayıttakiler bilinmeyenler.ha binali ha cinali ne farkeder tayyip yönetecek sorumlluk alacak.yaşanan asrın sorumlusu tayyip iyiliklerle ve kötülüklerle.
Bülent6161
Halk arasında bir karşılığı yok. Taktir makamı Sayın Cumhurbaşkanımızdır, kararı kararımızdır.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bakan Uraloğlu, kendi kullandığı araçla Dallıkavak Tüneli'nden geçti

Haber Ara