Dolar

32,7443

Euro

35,0419

Altın

2.439,49

Bist

10.471,32

AK Parti 15. yılını kutluyor

AK Parti, 15. kuruluş yıldönümünü parti genel merkezinde sade bir törenle kutlayacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-14 14:10:24

AK Parti 15. yılını kutluyor

AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın gerçekleştireceği konuşma için genel merkez önünde bir platform oluşturuldu.

14 Ağustos 2001'de Türk siyasi hayatında yerini alan AK Parti, 15. kuruluş yıl dönümünü, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına saygı çerçevesinde sade bir törenle kutlayacak.

Bu kapsamda, bu akşam düzenlenecek etkinlik için hazırlıklar devam ediyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım'ın hitabı için genel merkez önünde bir platform oluşturuldu.

Partililerin ve vatandaşların bulunacağı alana dev ekranlar yerleştirilirken, AK Parti çevresindeki sokaklar da parti bayraklarıyla süslendi.  

AK Parti Genel Merkez binasına Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, partinin kurucu lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ı büyük boy posterleri asıldı.

Konuşma yapılacak alanda basın mensupları için ayrı bir platform hazırlandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında artırılan güvenlik tedbirleri kapsamında, genel merkez çevresinde alınan önlemler de dikkati çekti. Bu çerçevede akşam saatlerinde Başbakan Yıldırım'ın konuşmasını yapacağı alana vatandaşlar, oluşturulan arama noktalarından girecek. Ankara Emniyet Müdürlüğü, etkinlik için 2 bin polis görevlendirdi. 

AK Parti Genel Merkezi'ne çıkan Yaşam Caddesi ile Söğütözü Caddesi, etkinlik sona erene kadar araç trafiğine kapatıldı. 

Başbakan Yıldırım'ın saat 17.00'de, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirileceği konuşma öncesinde etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak.

Sinevizyon gösterisiyle AK Parti'nin 15 yıllık öyküsü anlatılacak. Etkinlik kapsamında, Genel Merkez'de AK Parti'nin 15 yıllık siyasi yolculuğunu yansıtan bir fotoğraf sergisi de açılacak.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Can verme sırra eren aziz şehitlerimizi selamlayarak sözlerime başlıyorum. Bugün sizlerle bir arada olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Bugün bizim için özel bir gün. İçinde bulunduğumuz durumda çok daha anlamlı hale gelen dönemdeyiz. 15 Temmuz 2001'de AK Parti kuruldu. Bugün AK Parti 15 yaşında. Bu kutlu hareket bismillah diyerek milletin huzuruna çıktı. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğu gün, 'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demişti. Bu sözün üstünden 15 yıl geçti. 15 yıl sonra hain FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesiyle gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye'yi ön saflara taşıdık, bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ede ede geldik. İstiklal ve istikbal mücadelesi verdik. Eğilmedik, bükülmedik, yıkılmadık, millete güvendik ve başardık. 

2002 seçimlerine giderken 'Tek başına, iş başına' dedik. İlk seçimlerde zaferle çıktık, işbaşına geldik. Türkiye'nin bütün imkan ve kaynaklarını vatandaşlarımız için kullandık, seferber ettik. Her şey Türkiye için dedik ve Türkiye için yaptık. Ülkenin tıkanmış damarlarını açtık. Türkiye'yi adaletle, hakkaniyetle büyüttük ve geliştirdik. Bize omuz veren milletin başını öne eğdirmedik. Önce Türkiye diye yola çıktık ve durmak yok yola devam dedik. Diklenmedik ama dik durduk. Milli irade karşısında hiçbir terör örgütü, vesayet odağını tanımadık. Eli kanlı FETÖ darbecilerine milletimizle birlikte diz çöktürmenin onuruyla huzurlarınızdayız. 

O karanlık 15 Temmuz gecesi millet akın akın meydanları doldurdu. Çünkü Başkomutan, Cumhurbaşkanı'nın çağrısı vardı. O gece medyamız, o gece polisimiz, o gece valilerimiz kaymakamlarımız, savcılarımız ve 79 milyon milletimiz bir oldu, tek yürek oldu ve bu darbeci hainlere gereken derslerini verdi. Milletçe çıktığımız bu yolda, milletle yürüdük. 

Bu kutlu dava hepimizin davası. Kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hepinizden Allah razı olsun. Allah sizlere daima razı olsun, Allah sizlerin daima yolunu açık etsin. Bu vesileyle bu kutlu davaya ömrünü adayanlara bütün AK Parti ailesine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti esas olarak Anadolu'nun bağrından çıkmış erdemliler hareketidir. AK Parti, baştan itibaren etnik, bölgesel ve dini milliyetçiliğe, her türlü ayrımcılığa karşı durmuştur. Herkesi kucaklayan bir Türkiye partisi olmuştur. AK Parti milletin sesi, Türkiye'nin partisidir. AK Parti milletin ta kendisidir. Her şey Türkiye için demiştik, bugün de davamı Türkiye'dir. Partimiz kurulduğu günden itibaren toplumsal merkezi temsil etmiştir. 79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik. AK Parti hiçbir zaman sorun odaklı olmamış, ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. İcraatlarıyla geçmişini inkar etmeden, geleceğini inşa eden partinin adı AK Parti'dir. Hiç kimsenin yaşam hayatına müdahale etmeden her türlü yasağı gündemden çıkarmıştır. Biz hiçbir zaman iktidar ve güç sarhoşluğuna kapılmadık, kapılmayacağız. Aradan 15 yıl geçtikten sonra da aynı anlayışı koruyoruz. Bugün düne göre daha güçlüyüz, krizleri, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız.

Birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. 15 Temmuz'da milletimizle birlikte dünyanın en alçak girişimini alt etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir partidir AK Parti. Yenikapı'yı gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasi nöbetlerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Demokrasiden yana aldığımız tavırdan asla vazgeçmeyeceğiz, asla unutmayacağız. 15 Temmuz'da bölücü terör ve FETÖ terörüyle mücadele ederken verdiğimiz şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz Çanakkale ruhunun tazelendiği günün adıdır, ikinci kurtuluş zaferidir. 15 Temmuz bir milattır.

Türkiye'nin her şehrinde İstanbullu, Ankaralı, Konyalı, sivil, polis, asker şehitlerimizi yan yana toprağa verdik. Hep birlikte kurduğumuz devletimizi milletimizle birlikte kurtardık. Aziz şehitlerimizi şükranla yad ediyoruz.
Ak Parti'ye, Cumhurbaşkanımıza neden bu kadar saldırdıklarını çok iyi anlamalıyız. Onlar bu milletin birliğine saldırıyorlar.

Ak Parti'mizin 2023 hedeflerini asla ve asla engelleyemeyecekler. Yapılan saldırılar aksine azmimizi daha da arttıracak, daha çok çalışmamızı sağlayacak. 15 yıllık geçmişimiz büyük başarılarla doludur. Demokratik düzenimizi daha güçlü hale getirdik. Büyüyen ekmeği daha adil paylaşma gayreti içinde olduk. Türkiye, Ak Parti iktidarında çok daha saygın bir ülke oldu. 

Türkiye Ak Parti'den önce iyi yönetilmiyordu. Siyaset çetelerinin güdümüne girmişti. 2001'de ekonomimiz tam bir çöküş yaşamış, adeta iflas etmişti. Ak Parti siyaset kurumuna kaybettiği itibarını yeniden kazandırdı. Temel hak ve özgürlükler alanını genişletti. Çok çeşitli alanlarda en cesur adımları atmaktan asla geri durmadık. 

Halkımızın refahı ve mutluluğu için yaptık. Özgürlük ile refahı asla birbirinden ayrı tutmadık. Kaynak Türkiye dedik ve gerçek ekonomiyi merkeze koyduk. Dünyaya daha fazla entegre olduk ve milli gelirimizi 14 yılda 3 kattan daha fazla büyüttük. Siyasi istikrar ve güven sayesinde 169 milyar dolar küresel yatırım yapılmasını sağladık. Paramızdan 0'lar attık, Türk lirasına itibar kazandırdık. Son 14 yılda 7 milyonun üzerinde vatandaşımıza iş sağladık, aş sağladık. Toplam 1 milyon yeni iş yeri açtık. Azimle ürettik, adaletle paylaştık. 

Ak Parti siyasetinin özü insana hizmettir. Devletin borcunu yüzde 70'lerden 30'lara düşürdük. Ak Parti iktidarlarında faizciler kaybetti, millet kazandı. Ranta giden kaynaklar millete hizmet oldu. Hızlı trenler, bölünmüş yollar, havalimanlı ile memleketimizin doğusunu batısını kuzeyini güneyini imar ettik. 

Her zaman yoksulun, dar gelirlilerin yanında olduk. İnsani yardımlarda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yerimizi aldık. Milyonlarca mazlum kardeşimize kucak açtık. Bizim rotamız Hak'tır ve adalettir, pusulamız millettir, milletin rehberliğidir. 

Demokrasinin güzelliği terazinin vatandaşın elinde olmasıdır. 

Biz Ak Parti olarak daima millete güvendik, millete başvurduk. Bütün düğümleri bizim iktidarımızda sizlerle beraber çözdük. Cumhurbaşkanı seçimle gelsin demek, millete güvendir. Kurucu başkanımızı Türkiye'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı yapma onurunu yaşadık.

15 yıllık bu meşakkatli bir o kadar da başarılarla dolu dönemin sonunda geleceğe daha büyük bir güvenle yürüyoruz. Hain şer odakları bizi geleceğe doğru kutlu yürüyüşümüzden alıkoyamayacak. Hain FETÖ küçük dünyalarında debelenip dursunlar, biz Türkiye olarak bakışlarımızı bir an olsun ufuklardan çevirmeyeceğiz.

Büyük ve güçlü Türkiye için gece gündüz çalışıyoruz, ter dökmeye devam edeceğiz. Şehitlerimizin ideallerini hayata geçirmek en büyük amacımız olacak. Terörle mücadelemizde en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz. Vatanın ve milletin birliğini tartışma konusu yaptırmayacağız. FETÖ ve PKK başta olmak üzere terörü Türkiye gündeminden çıkaracağız.

İyi işleyen adalet sistemi olmazsa olmazımızdır. Hukuk devleti olarak yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Uzlaşma kültürünü özenle koruyacağız. Sorunlarımızı torunlarımıza havale etmeyeceğiz. Gelecek kuşaklar rahat etsin diye uykusuz kalacak, 24 saat her alanda demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Darbelerin konuşulmadığı bir Türkiye'yi gelecek nesillere emanet edeceğiz.

Yeni bir sivil anayasayı milletimizin kararıyla hayata geçireceğiz. Farklılarımızın bizi birleştiren bir zenginlik olduğunu hatırımızda tutacağız. Ekonomimizi üst orta gelir seviyesinden yüksek gelir seviyesine çıkaracağız. Dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına Türkiye'yi sokacağız inşallah.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'ta açacağız. Eğitim ve mesleki eğitime yatırım yapmaya, istihdamda kaliteyi arttırmaya devam edeceğiz. En büyük servetimiz olan genç nüfusumuzu geleceğe hazırlayacağız. Yatırımcının işinin kolaylaştırılması yönünde cesur adımları atmaya devam edeceğiz.

Her şeyin insan ile ve insan için olduğu gerçeğini akıldan çıkarmayacağız. Bütün işlerimizin amacı insan olacak. Eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik alanında insana yaptığımız yatırımlara devam edeceğiz. Kadınlarımızın hayatın her alanında etkin katılımlarını sonuna kadar destekleyeceğiz. Bütün bunları daha saygın bir Türkiye olmak için yapacağız. Güçlü demokrasiyi ekonomik kalkınma ve sosyal refahla birleştiren Türkiye, bölgenin güven ve istikrar unsuru olmaya devam edecek. Milli değerlerimizi esas alarak, coğrafyamızın bize bahşettiği imkanları kullanacağız. Tarihi sorumluluklarımızı asla ihmal etmeden dünyanın her ülkesiyle dostane ilişkileri geliştireceğiz.

Ak Partimizin 15. kuruluş yıl dönümünde bütün milletimizi tebrik ediyorum. Çok daha açıkça ortaya çıktı ki, Ak Parti cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en kıymetli kazanımıdır. Bizim bütün söylemlerimiz, şarkılarımız, daima birliği dile getirir. Bayrağı bir, kıblesi bir olan bu millet 15 Temmuz'da bir kez daha kaderini birleştirmiştir. Hainler kaybetmiştir, Türkiye kazanmıştır. Biz liderimiz Erdoğan'la yola çıkan Ak Partilileriz, biz milletin sevdalılarıyız. Türkiye'nin partisi olmaya devam edeceğiz. 

İstisnasız her vatandaşımızın hukukuna sahip çıkacağız. Teröristleri temizlerken yaşla kuruyu ayıracağız, intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Milletle devletin arasına giren vesayet odaklarına asla geçit vermeyeceğiz. Yolumuz ve bahtımız açık olsun. Bu kutlu yolda yüce Rabb'im yar ve yardımcımız olsun. 

Bugün, yıl dönümüze mesajlarıyla katılan kurucu liderimiz Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyorum. 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Genel Merkezi önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hep beraber önce yenici hareket olarak başlayan, ve kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz AK Parti Türkiye'yi inanılmaz bir şekilde değiştirdi ve bugünlere taşıdı. Bütün emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz'da şehit verdiğimizi Erol kardeşimizi özellikle hatırlamak istiyorum. Bu partinin oluşumunun ilk gününden itibaren emeği geçmiştir.

Bugün maalesef 15 Temmuz'un çok karanlık gecenin Türk tarihinin utanç sayfalarından biri olan birinci ayının aydönümü. 4 hafta önce, hiçbirimizin düşünemeyeceği, kimsenin de hayal edemeyeceği şekilde devlet kademelerine sızmış olan, cemaat adı altında bu hareketin darbe girişimiyle uyandı. Çok şükür başarılamadı. Halkın, bütün Türk gençliğinin canını ortaya koymasıyla önlendi. 'Ben varım' diye sokağa çıkanlar tankların önüne yattı, kurşunlara göğüslerini siper ettiler ve karanlık sayfanın açılması önlendi. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Gerek dini bir cemaat olsun, gerek ideolojik bir grup olsun, herkes aklını fikrini bir kişiye emanet ederse sonu böyle olur. Herkesin aklının, fikrinin muhakemesini ortaya koyması gerekir. Bu yapılar şeffaf olmazsa, gizlilikler olursa, Müslümanlıkta görüşmemiş şekilde takiye yapılırsa, ikiyüzü olursa ülkelerin başına bu tip felaketleri getirirler. Çok şükür bu karanlık sayfa açılmadı.

15 sene önce partimizi kurduğumuzda Türkiye'nin önü öngörülemez şekildeydi. Arkadaşlarımızla çok çalıştık. Akılla hazırlıklar yaptık, geleceğimizin yol haritalarını çizdik. Reformlar yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en parlak dönemlerini AK Parti iktidarları yaşattı. Herkesin hayat standartları yükseldi, taşın, toprağın değeri arttı, Türkiye ile dost olmaya uğraşılan bir ülke yaptık. Bunları yaparken de antidemokratik birçok saldırılarla karşı karşıya kaldık. Bu parti AYM'den 1 oyla döndü. Bütün bunlar yaşandı ama iktidarda olduğumuz için, hiçbir zaman rövanşist olmadık, hep geleceğe baktık. Şimdi de 1 ay önce yaşadığımız bu rezil, bu utanç verici isimleri tarihe kara leke olarak geçecek bu insanların Türkiye'yi düştüğü bu durumdan Genel Başkanımız ve siz çıkaraksınız.

Çıkarırken evrensel hukukun özelliklerinin farkındayız. 15 yıl önce yaptığımız gibi, yapacağınız planlarla insanların güvenini kazanacaksınız. İnanıyorum ki Türkiye'yi bu ortamdan çıkaracağız. Unutmayın ki, Türkiye'nin ve Türk halkının sorumluluğu AK Parti'nin omzundadır. Türkiye'yi bu karanlıktan çıkarmak için geleceğe bakmak gerek. Demokrasiyi derinleştirecek, hukuku güvenilir hale getirir, devleti şeffaf yapacak bir siyasi ortamı yine AK Parti yapacaktır."

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları; 

Eski AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "78 milyon vatandaşımıza, kardeşimize seslenerek diyoruz ki: Merak etmeyiniz, tuzak kuranlar olduğu gibi o tuzakları bozan Rabb'imiz ve Rabb'ine hizmeti, millete hizmeti hayatın anlamı gören AK Parti kadroları var. Bundan sonra da herhangi bir tehlike söz konusu olduğunda AK Parti kadrolarının yekvücut halinde, tek bir yürek, tek bir zihin, tek bir bilek halinde bir arada olduğunun bilinmesini istiyoruz." dedi.

AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla genel merkez önünde düzenlenen programda kürsüye çıkan Davutoğlu, konuşmasına, "Milletleri ve siyasi hareketleri diğerlerinden ayıran ve izzetli kılan, kolay zamanlardaki tavırları değildir. Milletleri ve siyasi hareketleri izzetli kılan, zor dönemlerde, sıkıntılı kavşaklarda, bunalımlar bekleyen günlerde aldıkları tavırlardır. 15 yıllık AK Parti'nin tarihinde zor dönemeçleri hep beraber geçtik." sözleriyle başladı.

AK Parti'nin 15. yılının daha anlamlı bir şekilde kutlandığını vurgulayan Davutoğlu, bundan bir ay önce, 15 Temmuz'da bir demokrasi zaferine hep beraber imza atıldığını, hep beraber Türkiye'nin geleceğini karartmak isteyenlere "dur" denildiğini ifade etti. 

"Tek bir yürek, tek bir zihin, tek bir bilek"

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği açık ve net mesajlar sonrası bütün AK Parti kadrolarının ve liderlerinin omuz omuza ortaya koydukları tek mesajın, "Bu milletin kaderi, millet olmadan belirlenemeyecek, tayin edilemeyecek, geleceği karartılamayacak" olduğunu söyledi.

AK Parti kadrolarına, "Biriz, beraberiz, omuz omuzayız ve hep bu meydandayız. Hiçbir nifak, hiçbir fitne bu büyük ailenin arasına giremeyecek ve hiçbir tuzak bu büyük ailenin arasındaki muhabbet bağını asla çözemeyecek" diye seslenen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Buradan hareketle 78 milyon vatandaşımıza, kardeşimize seslenerek diyoruz ki merak etmeyiniz, tuzak kuranlar olduğu gibi o tuzakları bozan Rabb'imiz ve Rabb'ine hizmeti, millete hizmeti hayatın anlamı gören AK Parti kadroları var. Bütün milletimize bundan sonra da herhangi bir tehlike söz konusu olduğunda AK Parti kadrolarının yekvücut halinde, tek bir yürek, tek bir zihin, tek bir bilek halinde bir arada olduğunun bilinmesini istiyoruz. AK Parti herhangi bir siyasi hareket değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin herhangi bir siyasi devlet olmadığı gibi... Bizler köklü tarihten gelen bir devlet geleneğine sahibiz. AK Parti bu toplumun bütün kılcal damarlarında varlığını sürdüren bir siyasi harekettir.

"Gün sınav günüdür"

Darbeye "darbe" diyemeyen uluslararası toplumu da eleştiren Davutoğlu, "Gün sınav günüdür. Demokrasiye inanıyorsanız, bir milletin kendi iradesiyle kendi geleceğini belirleyeceğine inanıyorsanız bizim yanımızda net tavrınızı almak durumundasınız. Bu çetenin elebaşısını Türkiye'ye, adaletin huzuruna çıkarmak üzere teslim etmek durumundasınız." dedi.

Davutoğlu, AK Parti'nin kuruluşunun 15. yılını kutlayarak, "Nice 15 yıllar hep omuz omuza, güzel günleri birlikte inşa etmek üzere güç ve çaba sarf etme kapasitesini Allah bize nasip eylesin. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, milletimize, devletimize zeval vermesin. AK Parti kadrolarına bu demokrasi platformlarında, bütün seçimler sonrasında olduğu gibi AK Parti Genel Merkezi önünde hep zafer kutlamayı nasip eylesin. Her şey geçici, baki olan Allah'ın ve milletin rızasıdır." diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Haber Ara