Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

ABD Kongresi, Trump ile Putin'in yakınlaşmasına karşı

Washington Post'un, Trump'a Rusya'yla ilişkileri kurmakta engel olacak kişileri açıkladığı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-22 04:56:01

ABD Kongresi, Trump ile Putin'in yakınlaşmasına karşı

ABD'de yayınlanan Washington Post gazetesi, ABD yeni Başkanı Donald Trump'ın Rusya'yla ilişkileri yeniden başlatma planlarının Kongre'de direnişle karşılaştığını yazdı.

Ajanslarda yer alan habere göre; ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi John McCain, geçtiğimiz hafta, Trump'ın Moskova'yla işbirliği planları için ‘kabul edilemez' demişti. Bu görüşe katılan Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham, Rusya'nın dünya sahnesinde yaramazlık yaptığını belirterek, "Onu (Rusya'yı) dizginlemeliyiz. O (Trump) bir başkomutan ama Kongre'nin de bu konuda oy hakkı ve etkisi var" dedi.

'TEMİN GEZİSİ' YAPACAKLAR

Gazeteye göre McCain ve Graham, Trump'ın Rusya politikasına karşı direnme planı geliştirdiler. Yemin törenine kadar Ukrayna, Gürcistan ve Estonya'yı ziyaret edecek olan bu kongre üyeleri, bu ülkelerin liderlerine Washington'un Moskova'ya karşı koyacağını temin etme niyetinde.

Ayrıca Rusya'yı ‘önlemek' için Avrupalı müttefiklere mali yardımın genişletilmesinde ısrar etmeyi planlayan Graham, ABD'ye yönelik siber saldırılar ve gizli belgelerin yayılması nedeniyle Moskova'ya ‘ceza kesilmesi' için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

MAKSİMUM ETKİ ÇABASI

Washington merkezli Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi'nin Başkan Yardımcısı Heather Conley, "Kongre, nihai olarak formüle edilmeden Rusya politikasına maksimum etki yapmaya çalışıyor" dedi. Washington Post, önümüzdeki mücadelenin Trump için ABD'nin dış politikasını değiştirme yolunda ilk sınav olacağını yazdı.

 

Haber Ara