Dolar

32,4583

Euro

34,7345

Altın

2.438,71

Bist

9.931,13

PKK saldırdı: 3'ü korcu 1'i sivil 4 şehit

VAN’ın Başkale İlçesi’nde PKK’lılar korucuları taşıyan minibüse uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda 3 korucu şehit olurken 1 sivil hayatını kaybetti. Saldırıda 2 sivil de yaralandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 18:06:46

PKK saldırdı: 3'ü korcu 1'i sivil 4 şehit

Van'ın Başkale İlçesi'nin İran sınırındaki Yavuzlar Mahallesi'ne dönen ve içinde korucuların bulunduğu minibüs, mahalleye yakın bir bölgede PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı.

Korucular Hüsnü Keskin, Ekrem Keskin ve emekli korucu Şahabettin Keskin şehit olurken, aynı minibüste bulunan Mehmet Demir hayatını kaybetti. Saldırıda 2 sivil de yaralandı.

Saldırı sonrası bölgeye gönderilen ambulanslarla yaralılar Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Başkale ilçesi Eşmepınar Mahallesi mülki sınırları içerisinde 9 Kasım 2016 günü saat 16.00 sıralarında sivil bir minibüse, bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı düzenlenmiştir. Minibüste bulunan, ikisi güvenlik korucusu, biri emekli güvenlik korucusu ve biri de sivil vatandaş olmak üzere toplam 4 kişi şehit olmuş, 2 sivil vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız tedavi altına alınmış olup, olayın faillerinin yakalanması çalışmaları ve olayla ilgili tahkikat sürdürülmektedir" denildi.

Haber Ara