Dolar

32,4652

Euro

34,8281

Altın

2.452,43

Bist

9.891,91

“PKK, Kürdistan ve Rojava’nın da başına bela oldu”

K24’e konuşan siyasi gözlemci Medhet Sileman, “PKK’nın Alevi, Ermeni, radikal Türk solunun oluşturduğu solcu kanadı, Kuzey Kürdistan’da meşru Kürt davasına sorun yaratmış durumda. Aynı şekilde Kürdistan Bölgesi ve Rojava’nın da başına bela olmuşlar” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-15 10:25:37

“PKK, Kürdistan ve Rojava’nın da başına bela oldu”

K24'e konuşan siyasi gözlemci Medhet Sileman, “PKK, Kürdistan Bölgesi ve Rojava'nın da başına bela oldu” dedi.

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden siyasi gözlemciler, PKK'nın Kürdistan Bölgesi için sürekli sorun oluşturduğunu ve yüzlerce köyün boşalmasına, halkın evlerine dönüşüne engel olduğunu belirtiyor.

Askeri ve siyasi ağırlığını Kürdistan Bölgesi sınırlarına çeken PKK'nın, kendi resmi kurumları ve uluslararası meşruiyeti olan Kürdistan Bölgesi'ndeki faaliyetleri, tepki çekiyor.

K24'e konuşan siyasi gözlemci Medhet Sileman, “PKK'nın ulusalcı kanadı ılımlı duruyor ancak çoğunluğunu Alevi, Ermeni, radikal Türk solunun oluşturduğu solcu kanadı ise Kuzey Kürdistan'da meşru Kürt davasına sorun yaratmış durumda. Aynı şekilde Kürdistan Bölgesi ve Rojava'nın da başına bela olmuşlar” dedi.

Sileman, PKK'nın mücadele sahasının Kürdistan Bölgesi olmadığını vurguladı.
PKK'nın Kürdistan Bölgesi sınırlarındaki varlığı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği bombardımanlarda siviller de zarar görüyor.
Siyasi gözlemci Wedi Mizuri, “Adil bir şekilde PKK'yı değerlendiren herkes, PKK'nın bugüne kadar Kürdistan'a zarardan başka bir şey getirmediğini görür” değerlendirmesinde bulundu.
Erbil ile Bağdat arasında imzalanan ve Şengal'in durumunun normalleştirilmesini öngören anlaşmanın ardından PKK ardı ardına yaptığı açıklamalarla anlaşmaya karşı olduğunu duyurdu. Anlaşmaya göre Şengal'de silahlı güçleri bulunan PKK'nın de bölgeden çıkarılması ve halkın evlerine dönüşünün sağlanması gerekiyor.

Kaynak: K24

Haber Ara