Dolar

32,4620

Euro

34,6892

Altın

2.434,88

Bist

9.909,50

PKK'dan Barzani'ye Şengal mesajı

PKK'dan ‘Şengal'i terk edin, yoksa vururuz' diyen Neçirvan Barzani'ye cevap geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-27 09:56:58

PKK'dan Barzani'ye Şengal mesajı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

ANF'de yer alan habere göre, HPG'den konu il eilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada IŞİD'in iki yıl önce bölgede katliamlar yaptığı belirtilirken, "Mücadelemiz halkımız üzerindeki tehdit var oldukça da devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Barzani'nin sözlerinin ‘provokatif' olarak tanımlandığı açıklamada "Kimsenin güçlerimizi zorla Şengal'den çıkarmaya gücünün yetmeyeceğini tarih ispatlamıştır"denildi. Açıklamada "İçinde bulunduğumuz süreçte kardeş kavgasını tahrik eden ve çıkarmak isteyen bir gücü ne tarih nede halkımız affetmeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

BARZANİ NE DEMİŞTİ?

Geçen hafta Şengal halkının geleceğinden emin olmadığı için kente dönmediğini kaydeden IKBY Başbakanı Barzani, "Şengal halkı endişeli çünkü geri döndüklerinde neyle karşılaşacaklarını bilmiyor. Tekrar başka bir çatışmayla karşılaşmaktan korkuyorlar. PKK'nın şunu anlaması lazım; halkın yararı için bölgeden çıkması gerekiyor" diye konuşmuş, "Eğer PKK Şengal'de kalma ısrarına devam ederse güç kullanırız imasında mı bulunuyorsunuz?" sorusuna Barzani, "Evet" diye yanıt vermişti.

TÜRKİYE'DEN DESTEK GELMİŞTİ

Başbakan Veysi Kaynak da dün yaptığı açıklamada "Barzani, Şengal'deki PKK varlığı konusunda başarılı olmazsa gereğini TSK yapacak" demişti.

Bunun yanı sıra dün basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Veysi Kaynak'a katıldığını ifade etmişti.

Haber Ara