Dolar

32,4696

Euro

34,8542

Altın

2.445,88

Bist

9.881,94

Pirelli Cinturaro P7 serisinde geri sayım

5G ağı ile bağlantılı akıllı lastiklerin geliştirilmesi hızla devam ederken yeni Cinturato P7 ulaşımın ve akıllı şehirlerin geleceğine hazırlanıyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-10 09:33:54

Pirelli Cinturaro P7 serisinde geri sayım

Pirelli Cinturato, 70. yaşını kutluyor. Kitlesel ulaşımın henüz yeni yaygınlaşmaya başladığı dönemde doğan lastik, yetmiş yıllık sürekli teknik geliştirmenin avantajlarıyla donatılmış olarak en yeni Cinturato P7 versiyonuyla yakında pazara sunulacak.

Aynı zamanda Pirelli Velo serisinin en ‘çok yönlü lastiği' olan Cinturato, Pirelli'nin sürdürülebilir ulaşımı desteklemek amacıyla tasarlanan Cycl-e Around e-bisikletlerinin donanımı olarak da kullanılabilecek. Öte yandan, 5G ağı ile bağlantılı akıllı lastiklerin geliştirilmesi hızla devam ederken yeni Cinturato P7 ulaşımın ve akıllı şehirlerin geleceğine hazırlanıyor.

Daha güvenli ve verimli 

Yeni nesil Cinturato P7, her gün yola çıkan sürücülerin temel öncelikleri olan güvenlik ve verimliliği vurguluyor. Pirelli mühendisleri, yoğun bir araştırma ve geliştirme programı sonucunda geleneksel olarak lastiklerle ilişkili olarak ödün verilen çeşitli konuları çözen, ıslak zeminde düşük dönme direnciyle performans gibi çelişkili görünen ihtiyaçları uzlaştıran yüksek teknolojili bir ürün geliştirdiler. Yeni Cinturato P7'ye doğrudan yansıtılan bu teknoloji, hem sürücülere hem de otomobil üreticilerine avantajlar sunuyor.

Sürdürülebilir ulaşım

Yeni Cinturato P7, Pirelli'nin süregelen Cyber araştırma programının kapsamında da yer alacak. Pirelli, bir süre önce bir lastiği 5G ağına bağlayan ilk şirket oldu. Bu teknoloji, çok yakın geleceğin akıllı şehirlerinde kullanılmak üzere geliştirilmeye devam ediyor. Akıllı lastikler aracılığıyla toplanan bilgileri 5G ağı üzerinden paylaşan ilk şirket olan küresel lastik devi Pirelli'nin bu yeni lastik teknolojisi, lastiklerin bir otomobilin yolla doğrudan temas eden tek parçası olması gerçeğinden yararlanıp suda kızaklama gibi olası tehlikeli durumlarda uyarı verebiliyor

Haber Ara