Dolar

32,5378

Euro

34,9431

Altın

2.456,53

Bist

9.888,37

'Parlamentonun çözemediğini millet çözer'

AK Parti milletvekili Ahmet Aydın, koalisyon görüşmeleri ve erken seçim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 17:50:02

'Parlamentonun çözemediğini millet çözer'
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat ile birlikte Adıyaman'da sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ziyaret etti. Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan'ı ziyaret eden milletvekilleri, Adıyaman'ın tarım ve sulama konusundaki konuları konuştu.
 
Burada ‘koalisyon' ve ‘çözüm süreci'yle ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirilmesiyle birlikte tüm siyasi partiler birinci turda gezilmiş oldu. Gönlümüz Türkiye'nin hükümetsiz kalmamasından yana, bu istikrar devam etsin. 13 yıllık AK Parti iktidarıyla Türkiye'de çok ciddi kazanımlar elde etti. Bu kazanımların muhafazası, istikrarın sürmesi için Türkiye ortak paydasında buluşabilecek, ülke çıkarlarını baz olan bir koalisyon hükümeti kurmak arzusundayız. Ancak diğer siyasi partiler 7 Haziran seçimlerini doğru okumamışlardır. Bu manada sorumlu bir siyaset yapmıyorlar. Ama ne olursa olsun biz sonuna kadar bunu sürdüreceğiz. HDP baştan beri oluşum içerisinde olmayacağını söyledi, MHP dün muhalefette kalmak istediğini belirtti. CHP'nin de ne yapacağını bilemiyoruz. Dileğimiz ikinci tur görüşmelerinde bir orta yol bulunsun. Yapıla çalışmalarda, kamuoyu anketlerinde, halkın içindeyiz edindiğimiz intiba, AK Parti lehine ve ciddi bir artış olacağını görmek mümkün. HDP'nin barajı asma noktasında ise Milet iradesi başımızın tacıdır. Parlamentonun çözemediğini millet çözer. Millet hepimizi test ediyor. Oy verdiklerini ve vermediklerini de çök net bir şekilde izliyor takip ediyor.
 
'Çözüm Süreci'nden geri dönmeyiz'
 
Çözüm sürecinden biz geri adım atmayız. Kararlı bir şekilde bu sürecin devam etmesi için gayret sarf ederiz. Adı değişir, yöntemi değişir ama Türkiye'nin birlik ve beraberliğini, toplumsal bütünleşmesini biz arzuluyoruz. Çözüm süreci var diye kamu düzeni noktasında artık hiç taviz verilmeyecek. Terör olduğu müddette terörle mücadelede en etkin ve kararlı bir şekilde sürecektir. Devletin asli görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini, özgürlüğünü korumaktır. Devlet egemen bir devlet olarak kamu düzenini sağlayacak. Ama bunu yaparken vatandaşa zulüm etmeyecek. Süreçte muhatap olan herkesin sağduyulu hareket etmesi gerekir. biran önce silahların mutlaka ama mutlaka terk edilmesi gerekiyor. Silahları bırakın çağrısının içinin doldurulması lazım, samimi olunması, bütün gayretlerin ortaya konulması lazım. Bir yere baraj yapılırken gidip yakılacaksa, birileri ise bu saldırılara karşı set olsunlar.”

Haber Ara