Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Paris'teki müze saldırganının babası: Oğlum terörist değil

Fransa’nın başkenti Paris’te, Louvre Müzesi’ndeki askerlere bıçaklı saldırı düzenlemek istediği iddia edilen ve tekbir getirerek müzeye doğru koşan bir şahsın vurulduğu söylenmişti. O gencin babası konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-06 16:27:30

Paris'teki müze saldırganının babası: Oğlum terörist değil

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'nde geçen cuma tekbir getirerek görevli askerlere bıçakla saldırdığı iddia edilen ve daha sonra vurularak yaralı yakalanan Mısırlı gencin babası, Amerika Birleşik Devletleri merkezli ABC News haber kanalına konuştu.

Reda Hamahmy adındaki gencin babası, oğlunun ‘terörist' olmadığını ifade etti.

"BAŞBAKAN DOĞRU SÖYLEMİYOR OLABİLİR"

Reda Hamahmy, saldırı sonrası açıklama yapan Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve'ün “Görüldüğü kadarıyla olay terör saldırısı karakterine sahip” iddialarına da şüpheyle yaklaştığını söyledi.

Baba Hamahmy, ABC News'e, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Emirliği'nde yaşayan Mısır uyruklu 28 yaşındaki oğlu Abdullah Hamahmy'nin zanlı durumunda olduğunu aktardı.

1027082750

Paris Savcılığı, zanlının Fransa'ya turist vizesiyle 26 Ocak'ta giriş yaptığını açıklamıştı.

Baba Hamamhy ise oğlunun 'Paris'te hain nedenler hedefiyle değil iş için bulunduğunu' ifade etti.

"TERÖRİSTE BENZİYOR MU?"

Reda Hamahmy, oğlunun resmini elinde tutarak Amerika Birleşik Devletleri merkezli haber ajansı Associated Press (AP) muhabirine de demeç verdi.

Baba Hamahymy “Teröriste benziyor mu? (Selefilerin ya da radikal islamcıların giyim tarzına referans vererek) Kısa beyaz ipi nerede? Kısa pantolonu nerede? Nerede kesilmesi yasak sakalı? Bir terörist buna benzer” dedi.

“MASUM İSE BİZE BİR ÖZÜR BORÇLULAR”

Hamahmy  “Güzel bir hanımla evli ve onunla yaşayan Yusuf adında bir oğlu var. Tamamen dengeli bir hayata sahip. Neden ailesini terk ederek sahip olduğu herşeyi mahvetsin? Bana akıllıca bir sebep söyleyin” şeklinde konuştu.

Zanlının babası ayrıca “Bu haksızlık ve doğru değil. Talep ettiğim tek şey hakikat. Fransız adalet sistemine güveniyorum ve biliyorum ki, onlar da sadece hakikatin peşinde ve kimse onların kararına müdahale edemez. Eğer hüküm giyerse, tanrı bizimle olsun, ama masum ise, bize bir özür borçlular” dedi.

Haber Ara