Dolar

32,4432

Euro

34,7597

Altın

2.441,10

Bist

9.919,12

Paris’te olaylar çıktı! 'Banliyöler yanıyor, tarih tekerrür ediyor'

Paris'in kuzeyinde bu sabah erken saatlerde protestocu gruplar ile polis arasında çatışma yaşandı. Fransız gazeteci Bouhafs, Paris sokaklarında yaşananlar hakkında, “Banliyöler yanıyor, tarih tekerrür ediyor, patlama bu sefer gerçekten çok uzak değil” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-20 10:16:25

Paris’te olaylar çıktı! 'Banliyöler yanıyor, tarih tekerrür ediyor'

5e9d2ed055427f160c293d09

Dünya koronavirüs kriziyle sarsılırken Fransa, ülkedeki gerginlikle de mücadele ediyor. Bu görüntüler Ülkenin başkenti Paris'in kuzeyindeki arka sokaklarda çekildi.

Sabahın ilk saatlerinde, Cezayir kökenli Fransız bir gazeteci tarafından çekilen ve sosyal medyada yayılan görüntüler 60 bine yakın kez izlendi, onlarca kez paylaşıldı.

5e9d2ecf55427f160c293d07

Paris'in kuzeyindeki Villeneuve-la-Garenne'de bu sabah erken saatlerde sokakta protestocu gruplar tarafından havai fişek patlatıldı, polis ekipleri ise göz yaşartıcı gaz ve sertlikle cevap verdi.

Protestocu gruplar sokakta toplanırken silahlı polis kuvvetleri de bölgeye yayıldı. Cezayir kökenli Fransız gazeteci Taha Bouhafs Paris sokaklarında çıkan olayları kameraya aldı.

son_19

Taha Bouhafs'ın polis tarafından sert bir şekilde müdahale edildiği görüntüler de ortaya çıktı.

Gazeteci Taha Bouhafs, Twitter ve Instagram hesaplarından görüntüleri paylaştı ve şu mesajı yazdı: "Banliyöler yanıyor, tarih tekerrür ediyor, patlama bu sefer gerçekten çok uzak değil, bu haksızlık. Önümüzdeki birkaç gün çok önemli."

Ekran Resmi 2020-04-20 10.03.36

Dünya gündemine oturan olaylar, bir polis aracının 30 yaşındaki bir motosikletliye çarparak ağır yaralamasından sonra ortaya çıktı.

Kurbanın ismini vermek istemeyen arkadaşları, polis ile motosikletli arasında meydana gelen olayların Cumartesi gecesi, serbest dolaşım sınırlandırılması sırasında meydana geldiğini ve polisin etnik azınlık topluluklara karşı orantısız güç kullanmasının bir örneği olduğunu iddia etti.

5e9d2ecf55427f160c293d05

Hastaneye kaldırılan 30 yaşındaki adamın durumunun kritik olduğu bildirilirken, polis sözcüsü ise yaptığı açıklamada "Polis ve takviye ekipler, taş ve havai fişek fırlatan isyancıların hedefi oldu. Şiddet, Villeneuve-la-Garenne'de başladı ve yakındaki diğer kasaba ve sitelere yayıldı." ifadelerini kullandı.

son2_1

Geçen hafta Fransa'nın güneyindeki Béziers savcıları, corona virus karantinası sırasında sokağa çıkma yasağını delen üç çocuk babası bi adamın, tutuklanırken gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini ve onu tutuklayan memurların cezai suçlamalarla karşı karşıya olduğunu açıklamıştı.

Ortaya çıkan bir video, üç polis memurunun 33 yaşındaki Muhamed Gabsi'yi sürükleyerek götürdüğü görülüyordu. Polis ekipleri, “bir kamu görevlisi tarafından adam öldürmeye yol açan kasıtlı şiddet” ve “tehlikede olan bir kişiye yardım etmemesi” şüphesiyle yargılanacak.

Başkan Emmanuel Macron, Fransa'nın sosyal mesafe tedbirlerini 11 Mayıs'a kadar uzattı. 24 saatte 395 ölüm kayıtlara geçti ve ülkede virüsden günlük ölüm sayısı en düşük seviyeye gerileyerek toplamda 19 bin 718'e ulaştı.

Haber Ara