Dolar

32,4643

Euro

34,6970

Altın

2.435,69

Bist

9.915,62

Parfüm mü deodorant mı?

Erkek ya da kadın için koku vazgeçilmez bir seçim. Peki Parfüm mü deodorant mı, hangisi daha ağır basıyor?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-11 10:55:30

Parfüm mü deodorant mı?

 Erkek ya da kadın için koku çok önemli. Bunda ise devreye parfüm ya da deodorant giriyor.

Güzel kokmak için kullandığımız iki farklı ürün parfüm ve deodorant aslında birbirinden çok farklı iki ürün.
Kullanım amaçlarından kullanım şekillerine kadar farklılıklar var.
Nasıl mı?
Parfümü de deodorantı da genelde güzel kokmak için kullanıyoruz. Bu doğru bir uygulama ama bu iki üründen sadece parfüm güzel koku vermesi için kullanılıyor. Deodorantın görevi ise ter gibi kötü kokuları önlemek.
Parfümler vücuttaki kötü kokular üzerine herhangi bir işlem yapmazken, deodorant ise kötü kokuları engellemek için çalışıyor. Zaten deodorantın anlamı koku önleyici.
Güzel kokuyu herhangi bir başka koku engellenmesin diye parfümün her zaman temiz cilde sıkılması öneriliyor. Ancak deodorant her zaman kullanılabiliyor.

Parfüm çıplak tene uygulanabildiği gibi kıyafetlerin üzerine de uygulanabilirken, deodorant sadece çıplak tene uygulanıyor. Çünkü kıyafetlerin üzerine uygulanan deodorant hiçbir etki etmiyor

Parfüm, vücudun her yerine uygulanabiliyor. En güzel kokuyu en yoğun şekilde vermesi için ise özellikle nabız bölgelerine sıkılması öneriliyor. Ancak deodorantın yüksek terleme yapan bölgelerde kullanılması çok daha iyi sonç veriyor. Özellikle de koltuk altlarına.

Parfümün yaydığı güzel koku çok daha uzun süre kendisini gösteriyor. Asli görevi olan teri önlemeyi uzun süre yapsa da deodoranttan uzun süre koku vermesi beklenmiyor.
İki ürün arasında esans özü açısından da önemli fark var. Bir parfüm ortalama yüzde 22 esans özü içerirken deodorantta bu oran yüzde 2 civarında.

Haber Ara