Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

'Pakistan ile Türkiye arasındaki STA'da son aşamaya gelindi'

Pakistan Başbakanı Dış İlişkiler Danışmanı Aziz:-' (Pakistan-Türkiye arasındaki STA görüşmeleri) Anlaşmanın imzalanması konusunda son aşamaya gelindi. Bu sene içerisinde imzalanmasını bekliyoruz'- 'Çin'in başlattığı 'Bir Kuşak Bir Yol' projesi tam da EİT üyesi ülkeleri kapsıyor. Dolayısıyla bölge ülkeleri için gerekli altyapı yatırımları hızlanacak'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-28 17:01:00

'Pakistan ile Türkiye arasındaki STA'da son aşamaya gelindi'
Pakistan Başbakanı Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz, Türkiye ile Pakistan arasında görüşmeleri devam eden Serbest Ticaret Anlaşmasına (STA) ilişkin, "Anlaşmanın imzalanması konusunda son aşamaya gelindi. Bu sene içerisinde imzalanmasını bekliyoruz." dedi.

AA muhabirinin sorunlarını yanıtlayan Aziz, STA'nın neleri kapsayacağı konusunda bir takım pürüzler bulunduğunu belirterek, "STA sadece ticareti değil, yatırımları da olumlu etkileyecek." ifadesini kullandı.

Türkiye ile Pakistan arasında STA konusunda uzun zamandır çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Aziz, "Anlaşmanın imzalanması konusunda son aşamaya gelindi. Bu sene içerisinde imzalanmasını bekliyoruz." dedi.

- EİT Zirvesi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatının (EİT) 1985 yılında Türkiye, İran ve Pakistan tarafından kurulduğunu hatırlatan Aziz, 1992'de Orta Asya Cumhuriyetleri ve Azerbaycan'ı da kapsayacak şekilde genişlediğini söyledi. Geçen zaman içerisinde teşkilatın beklenen ilerlemeyi gösteremediğini söyleyen Aziz şunları kaydetti:

"Bununla birlikte, şimdi EİT'in ilerlemesi ve gelişmesi için uygun ortam bulunuyor. Daha önce altyapıyı inşa edecek yeterli kaynaklara sahip değildik. Şimdi ise Çin'in başlattığı 'Bir Kuşak Bir Yol' (OBOR) projesi EİT üyesi ülkeleri kapsıyor. Dolayısıyla bölge ülkeleri için gerekli olan altyapı yatırımları hızlanacak. Önümüzdeki dönemde ulaşım koridorlarının geliştiğini ve gümrük geçişlerinin kolaylaştığını göreceğiz. EİT Ticaret Anlaşmasını tüm üyelerin imzalamasıyla bölge ülkeleri arasında ticaret hacminde ciddi artış olacaktır."

Haber Ara