Dolar

32,5825

Euro

35,0539

Altın

2.458,73

Bist

9.820,04

Pakistan ile dostluk 'ekonomiyle' perçinlenecek

Türkiye ile Pakistan’ın ticaret hacmi 850 milyon dolar hacminde...Ama ortak işbirliği ve ekonomik temaslarla bu rakamların daha üst seviyelere taşınması için yoğun bir müzakere süreci gerçekleştiriliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-12 15:22:04

Pakistan ile dostluk 'ekonomiyle' perçinlenecek

Türkiye ile Pakistan arasında  sivil dostluk köprüsü kurma amacıyla kurulan “Pakistan-Türkiye Dostluk Derneği” çalışmalarına hız verdi. Özellikle sanayi sahasında Türkiye ile Pakistan arasında her türlü araç, buluş ve tasarımların paylaşımı sağlamak adına girişimlerde bulunan derneğin; sağlık, giyim ve akademi alanında da temas yoğunlaştırıldı.

İLK TOPLANTI AĞUSTOSTA YAPILDI

Derneğin ilk toplantısı 25 Ağustos'ta ilk toplantısı yapıldı. Pakistan-Türkiye Dostluk Derneği (PTFF), 25 Ağustos 2020 tarihinde Baloçistan'da Yatırım İmkanları ve Fırsatlar konulu bir seminer düzenledi. Seminer, Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Wakar Badshah'ın moderatörlüğünde gerçekleşti.Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha'nın yaptığı programda açılış konuşması ise Belucuistan Eyaleti Finans Bakanı Zahoor Ahmed Buledi tarafından yapıldı.

SIKI BİR TEMAS
Program kapsamında Baloçistan Yatırım ve Ticaret Kurulu (BBOT) CEO'su Farman Zakroon ise Belucuistan'daki yatırım imkanları ve fırsatlar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. 25 Ağustos'ta gerçekleştirildi. “Belucistan'da Yatırım İmkanları ve Fırsatlar” konulu toplantı, Pakistan-Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Dr. Wakar Badshah'ın moderatörlüğünde gerçekleşti.Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha'nın katıldığı programda açılış konuşması Belucuistan Eyaleti Finans Bakanı Zahoor Ahmed Buledi tarafından gerçekleştirildi.

BAĞLAR SIKI OLMALI

 Pakistan-Türkiye Dostluk Derneği Başkanı ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Wakar Badshah, “İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini istiyoruz. Çalışmalarımız Pakistan'da yankılanıyor ancak Türkiye'de fazla yankı bulamıyor. 25 Ağustos'ta ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Önemli açıklamalar yapıldı. İnşallah bu tür çalışmalarımızı artıracak ve iki kardeş ülke olan Türkiye ile Pakistan arasındaki bağların gelişmesine vesile olmaya çalışacağız.” yorumunda bulundu.

"HEDEFİN DAHA YUKARILARDA OLMASI GEREK"
Türkiye ile Pakistan'ın ticaret hacmi 850 milyon dolar hacminde. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Pakistan'ın, Türkiye'nin çok önemli bir ticaret ortağı olduğunu belirttiği 20 Temmuz tarihli konuşmasında “850 milyon dolarlık ticaret hacmi her iki ülkenin de potansiyelini yansıtmamakta. Bu en kısa zamanda 1 milyar doların üzerine çıkmalı” demişti. Pekcan, Pakistan'da bugüne kadar sadece 3,5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşen müteahhitlik proje hacminin önümüzdeki günlerde daha da artacağına inandıklarını kaydetmişti

Haber Ara