Dolar

32,4680

Euro

34,8230

Altın

2.421,85

Bist

10.045,74

Pakistan'dan 'nükleer' açıklaması

Pakistan Savunma Bakanı Rana Tanveer Hussain, nükleer teknolojilerinin Hindistan'ın herhangi bir kentini hedef alabilecek yetkinlikte olduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-15 14:54:15

Pakistan'dan 'nükleer' açıklaması

Hindistan ordusuna mensup bir askerin Cumartesi günü Rajouri bölgesinde Pakistan tarafından öldürülmesinin ardından Hint ordusu Pakistana misilleme operasyonu gerçekleştirdi ve yedi Pakistan askerinin öldüğü açıklandı. Pakistan ordusu Twitterda yaptığı açıklamada en az dört Pakistan askerinin öldüğünü doğruladı.

HİNDİSTAN 'NÜKLEER BÖF' DEDİ

Gerilimin ardından Hindistan Ordu Komutanı General Rawat, başkent Yeni Delhi'de Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, Hindistan ordusunun Pakistan'ın "nükleer blöfünü" gördüğünü ve yönetimden emir geldiği takdirde sınır dışı operasyon düzenlemeye hazır olduğunu söylemişti.

Pakistan Savunma Bakanı Rana Tanveer Hussain, Hindistan Ordu Komutanı Rawatın açıklamalarının sorumsuzca ve tehditkar olduğunu fakat bu açıklamanın ciddiye alınması gerektiğini söyledi. Pakistan'ın nükleer ve füze teknolojilerinin geliştiğini ve Hindistanın her kentini hedef alabileceklerini belirten Hussain, "Bu nükleer çarpışmaya davettir. Eğer istetikleri buysa buyursunlar kararlılığımızı test etsinler. Umarız generalin bu şüpheleri hızla giderilir. Savunma üretimimiz artışta. Ordunun ihtiyaçlarının yüzde 80i yerel olarak tedarik ediliyor. Pakistan kendi savaş uçağını üreten altı yedi ülkeden biri" dedi.

Haber Ara